Een studente heeft een systeem ontwikkeld waardoor oplaadbare batterijen kunnen worden ontwikkeld die meer dan 20 jaar meegaan
Hoe vaak gebeurt het dat we iets doen, puur uit toeval? Wanneer het lot en het geluk op magishe wijze samenkomen, kunnen de resultaten soms buitengewoon briljant zijn. Mya Le Thai, die afstudeert aan de universiteit van Californië, weet dit ook. Ze deed "toevallig" een fenomenale uitvinding.
Toen ze aan het werk was in het lab, lukte Mya het om de perfecte basis te leggen om een batterij te kunnen maken die herhaaldelijk opgeladen kan worden, wel meer dan 200,000 keer.
via University of California, Irvine
De onderzoekers experimenteerden eerst met nanodraden voor gebruik in batterijen. Ze kwamen tot de conclusie dat deze dunne en fragiele draadjes zouden breken na herhaaldelijk opladen van de batterij, wat deze batterijen onbruikbaar maakt.
Thai probeerde op een dag gouden nanodraden te bedekken met mangaanoxide en een elektronische gel die lijkt op plexiglas en toen na wat tests... voilà, daar was de batterij die honderden jaren mee kan gaan!