Een Beer Mag Zijn Eerste Vrije Stappen Zetten In Het Groen Nadat Hij Jarenlang In Een Kooi Had Geleefd
De Chinese geneeskunst kent een groot aantal procedures en medicijnen waarvoor materialen en stoffen nodig zijn die nogal moeilijk te verkrijgen zijn, veel van deze stoffen zijn van dierlijke oorsprong. De enorme vraag hiernaar werkt het bestaan van een zwarte markt in de hand waar levende dieren worden verhandeld. Zij zijn veroordeeld tot het afstaan van delen van hun lichaam waar kostbare elixers uit kunnen worden gemaakt.
Ook Caesar moest aan dit lot geloven, een bruine beer die gevangen zat in een kooi die in een zogenaamde galfabriek stond. Na jarenlang te zijn gemarteld mag hij eindelijk weer proeven wat vrijheid is.
Berengal is dan ook een veelgevraagd product voor de Chinese geneeswijze. Om aan het gal te komen worden beren voortdurend ingeklemd in een metalen dwangbuis in hele kleine kooien. Deze dwangbuis zit om de buik van de beer en heeft een plastic kathether waardoor continu gal loopt dat uit de galblaas wordt gezogen en in een zakje terechtkomt.
Caesar heeft het geluk gehad (het is eigenlijk een vrouwtjesbeer) gered te mogen worden door de organisatie Animals Asia, waarvan de medewerkers de levensomstandigheden van deze beer het ergste vonden van wat ze tot nu toe hebben gezien.
Jammer genoeg hebben niet alle verhalen een goede afloop zoals dit verhaal. Voor elke beer die wordt bevrijd, zijn er duizenden beren veroordeeld tot een leven lang achter de tralies met dit schandelijke harnas om de buik.