Dankzij Deze Praktische, Lichtgewichte Chileense Uitvinding Kan Er Water Uit Mist Worden Gehaald
Volgens schattingen zijn er zo'n 1,2 miljard mensen in de wereld die wonen op plekken waar het moeilijk is om water te vinden. Als de klimaatverandering onverdroten doorgaat zullen we in 2030 een watertekort van 40% hebben in de hele wereld.
Met deze keiharde waarheid in zijn achterhoofd heeft de Chileense ontwerper Thomas Garay Avila een bijzonder apparaat ontwikkeld dat gebruik kan maken van de vochtigheid in de lucht wanneer je dat wilt. Met deze gadget kan er meer water worden verkregen en kan dus deze kritische situatie waar veel gebieden in de wereld mee te maken hebben, het hoofd worden geboden. Ook kan er worden opgetreden tegen de droogte en het zand dat steeds verder oprukt en aan terrein wint in het noorden van Chili...
Dit is de revolutionaire uitvinding. Het is een feite een driedimensioneel frame waarmee het oppervlakte waar water zich op kan verzamelen wordt verdrievoudigd. Op dit oppervlakte kunnen microscopisch kleine druppeltjes of waterdampen, waar de mist langs de noordkust van Chili uit bestaat, omgezet worden in drinkwater.
Wanneer de mist condens wordt, wordt dit opgevangen in een reservoir. De kleine gaatjes in het doek op het frame zorgen ervoor dat het opgevangen vocht kan veranderen in kleine waterdruppels. Het ding is ook nog eens makkelijk mee te nemen, licht, goedkoop en stevig.
Hem in elkaar zetten is makkelijk: binnen 2 uur ben je klaar en je hebt niet eens een handleiding nodig.
Maar de kracht van deze uitvinding is toch wel zijn efficiëntie: er kan tot wel 200 liter water per dag worden verkregen!