9 hoteltips die je moet kennen om geld te besparen en niet te worden bedonderd
Hotels zijn een fundamenteel onderdeel van elke reis en we zijn eraan gewend om ze alleen te kennen zoals ze in de folders staan of op de internetsites die hen sponsoren. Het lijken wel kleine paradijsjes ver weg van de stadse chaos, maar eigenlijk herbergen ze een helse machine. Alleen de mensen die er werken weten wat er zich achter de schermen afspeelt. Het zou dus heel handig zijn om een gids te hebben of gewoon maar een paar tips om te weten hoe je jezelf rampen kunt besparen of geld in je zak kunt houden dat anders nodeloos over de balk zou zijn gesmeten. Gelukkig zijn er een paar voormalige medewerkers die zich een paar geheimpjes heeft laten ontvallen die nog erg van pas zouden kunnen komen. Houd in ieder geval je hoofd koel en geniet van je vakantie.
Omslagfoto's: Jason Kuffer | Flickr
1. Boek het hotel een of twee dagen voor je aankomt
Kamerprijzen veranderen snel. Tenzij het gaat om populaire bestemmingen en drukke periodes bestaat er de mogelijkheid dat de kamer meer kan kosten dan wat je zou betalen dan wanneer je boekt kort voor vertrek.
2. Als er problemen zijn met je kamer dan is het mogelijk om kosteloos een andere te krijgen.
Als je een kamer was toegezegd met een uitzicht op zee en je in plaats daarvan hebben geplaatst in een kamer met balkon waar je uitkijkt op een bouwplaats dan heb je het recht om van kamer te veranderen zonder daarvoor te hoeven betalen. Als het probleem feitelijk is aan te wijzen dan kan je gratis van kamer wisselen, als het gaat om persoonlijke smaak, dan heb je dat recht niet.
3. Kies niet het aantal sterren op zoeksites, kijk direct op de site zelf van het hotel.
Op de eigen site van hotels zijn ze verplicht om neer te zetten wat er wel en niet aanwezig is in hun gebouw. Door de beschrijvingen echter te lezen op hun profielen kan je dus bepalen of het hotel in kwestie voor jou geschikt is. Vergeet niet dat een 3-sterrenhotel soms beter kan zijn dan een 5-sterrenhotel!
4. Je kan zonder problemen zeep en cosmetica meenemen die je aantreft in je kamer.
Daar zijn ze nou juist voor, je kan ze gebruiken of meenemen. Het gaat om zeep, shampoo of cosmetische producten in het algemeen waarmee je kan doen wat je wilt. Dat geldt niet voor handdoeken en badjassen, die laat je daar.
5. Vaak is het handig om even te bellen
Hotels moeten provisie betalen aan de websites die de reserveringen voor hen regelen. Als het lukt om direct te bellen naar het dan is het mogelijk dat de totaalprijs lager uitvalt dan waar je van tevoren op had gerekend.
6. Foto's kunnen verschillen van de realiteit.
Om dergelijke dingen te voorkomen zijn de recensies die zijn achtergelaten door de gebruikers die al zijn verbleven in het hotel heel belangrijk en ook de eventuele foto's die zij hebben gemaakt.
7. Controleer de minibar
Benutzer:Zitronenmasse | Wikimedia
Meestal zijn de prijzen van de producten in de minibar van de zotte, het is altijd nuttig om te controleren of alles nog is verzegeld en dat de vorige gast geen verrassinkje voor je heeft achtergelaten.
8. Let op met parkeren
Voordat je de auto laat staan op de parkeerplaats moet je goed het contract lezen om niet voor vervelende verrassingen te komen staan aan het einde van je vakantie.
9. Betaal geen annuleringskosten wanneer je moet afzeggen
Mocht je op het allerlaatste iets onverwachts gebeuren, gooi dan niet meteen de handdoek in de ring. Veel hotels die boetes opleggen wanneer je afzegt zijn veel toleranter wanneer de reservering gewoon wordt opgeschoven. Voordat je dus je vakantie annuleert... overweeg de mogelijkheid om een week later te vertrekken!