8 psychologische tips die je kunnen helpen de aandacht van anderen te trekken
Er zijn mensen die, wat ze ook zeggen of doen, er altijd in slagen de aandacht te kunnen pakken van iedereen waar zij het contact mee aangaan. Het gaat hier niet om factoren die te maken hebben met het uiterlijk, maar met eigenschappen, een welhaast onbewuste manier van doen waarbij de gesprekspartner wordt betrokken.
En toch willen we je vandaag enkele psychologische handigheidjes voorschotelen waar iedereen mee aan de slag kan om jezelf overal en altijd in elke situatie om je gemak te voelen, en dat het de anderen zijn die op je afkomen, betoverd door je aantrekkingskracht...
Omslagfoto's:Marybel Le Pape/ Wikimedia
- Uniek image: jezelf presenteren met een herkenbaar detail (opvallend kledingstuk, haarkleur etc.) is een slimme zet omdat je op die manier niet vergeten wordt door iemand die je zelfs gewoon op straat ontmoet.
- Een droom om na te jagen: je moet een doel hebben, en misschien wel meer dan een doel om na te streven, zo zullen de dingen die je doet altijd gericht zijn.
- Heb vertrouwen in jezelf: om succes te hebben moet je in jezelf geloven, op jezelf bouwen zonder hulp van een ander te verwachten.
4. Niet klagen: wie zou zich nou ooit aangetrokken voelen tot iemand die altijd maar klaagde? Niemand, dus probeer altijd het glas als halfvol te zien in plaats van half leeg!
5. Gebruik lichaamstaal: probeer altijd te glimlachen, iemand recht in de ogen aan te kijken en niet op zo'n manier te staan die geslotenheid uitdrukt zoals bijvoorbeeld je armen over elkaar.
6. In het openbaar kunnen spreken: wanneer je een verhaal of anekdote vertelt, probeer dit dan te doen met humor en zelfspot en wees niet te breedsprakig.
7. Niet wegkijken: wanneer je met iemand aan het praten bent, kijk iemand dan gewoon recht in de ogen en zoek de blik van de ander. Met oogcontact laat je zien aan de ander dat je luistert en dat je graag wilt dat de ander naar je luistert.
8. Leer te luisteren: voordat je graag van anderen wilt dat ze naar je luisteren, moet je eerst aandacht leren geven aan de ander. Als je gesprekspartner zich gehoord voelt zal deze net zo genegen zijn om dit net zo vriendelijk terug te doen.