6 typische fouten die het leven van je smartphone en PC verkorten

Janine image
door Janine

05 Januari 2018

6 typische fouten die het leven van je smartphone en PC verkorten

We kunnen niet meer zonder onze technologische accessoires, maar we zijn vaak niet in staat er goed voor te zorgen zodat goed werken en langer meegaan.

Natuurlijk, de snelheid waarmee we naar het volgende model passeren is hoog, maar als je denkt dat elk object waarvoor we geld uitgeven het verdient om zo lang mogelijk mee te gaan, zijn deze tips om niet tegen veelgemaakte fouten aan te lopen erg nuttig.

De batterij opladen

De batterij opladen

Curioctopus.guru/Storyblocks

Om de levensduur van moderne lithium-ionbatterijen en ion-polymeeraccumulatoren die technologische gadgets hebben niet te verkorten, moete we ze nooit volledig laten leeglopen (0%) voordat je ze opnieuw aansluit op een energiebron. De beste tijd om ze opnieuw te verbinden met de stroom is wanneer de lading 20% bedraagt. Bovendien, ook als deze batterijen een functie hebben die de stroom blokkeert zodra de maximale lading is bereikt, om hun levensduur te verlengen, is het beste een laadniveau tussen 40% en 80% te handhaven.

Producten die niet verenigbaar of niet origineel zijn

Producten die niet verenigbaar of niet origineel zijn

Curioctopus.guru/Storyblocks

Het is waar dat originele en submerkproducten in dezelfde landen worden gemaakt, maar er is een verschil in kwaliteit en compatibiliteit met jouw merkaccessoire. Het advies is om nooit batterijen te gebruiken die niet verenigbaar zijn, vermijd die producten die "ultrasnel" worden genoemd en in het algemeen producten die met hun voltage schade kunnen veroorzaken.

Een andere tip is om de cover van je smartphone te verwijderen voordat je hem oplaadt en, eens in de drie maanden, hem volledig te laten legen om hem daarna weer 100% op te laden: op deze manier elimineer je de acculadingpieken.

Let op de temperatuur

Let op de temperatuur

Storyblocks/Pixabay.com

Oververhitting van de pc kan problemen veroorzaken, vooral met de batterij, dus wordt het sterk afgeraden om het op de benen of op het bed te leggen. Als je echt je meest comfortabele positie niet wilt opgeven, zorg dan voor een speciale ondersteuning, waardoor je het ventilatiesysteem laat werken. Laat de telefoon ook niet in de zon liggen! Vergeet ten slotte niet dat zelfs erg lage temperaturen schadelijk kunnen zijn: als je je laptop meeneemt in de winter, wacht dan tot deze zo veel mogelijk op kamertemperatuur is gekomen voordat je hem aanzet.

Positie van de monitor

Positie van de monitor

Curioctopus.guru/Storyblocks

Het computerscherm mag nooit worden blootgesteld aan direct zonlicht, omdat na verloop van tijd de levendigheid van de kleuren van de desktop zou vervagen. Bovendien moet de gebruiker teveel moeite doen om het scherm goed te kunnen zien!

Maximale aandacht ook bij het hanteren van de monitor: dit deel van de computer is uiterst delicaat, dus het mag nooit worden aangeraakt of op gedrukt worden, en niet worden gereinigd met een doek die het gemakkelijk kan krassen.

Pas op voor spanningspieken

Pas op voor spanningspieken

Curioctopus.guru/Storyblocks

Tijdens onweersbuien is de elektrische stroom onderhevig aan spanningspieken die de levensduur van al onze elektrische apparaten in gevaar brengen. De netwerkfilters moeten ze beschermen tegen mogelijke schade, maar in het geval van flitsen zijn deze mogelijk niet voldoende. Als je je pc gebruikt om te werken of als je woont in een gebied met veel spanningen, raden we aan een statische continuïteitsgroep aan te schaffen, en zo niet... Probeer alle stekkers uit het stopcontact te halen en doe iets waarvoor je geen scherm hoeft te gebruiken!

Schone tassen en opbergvakken

Schone tassen en opbergvakken

Pixabay.com/LUM3N

Je tas hoeft niet licht en opgeruimd te zijn, maar let in ieder geval op waar je elektronische apparaten zoals smartphones en muziekspelers in doet: stof en vuil kunnen in het algemeen in de laadpoort komen en problemen veroorzaken bij het aansluiten op de kabels. Het beste zou zijn om dit soort dingen in een aparte tas te bewaren (en niet in het grotere vak van de tas!) en ze minstens twee keer per jaar te reinigen.