10 verborgen angsten die de meeste mannen hebben
De opvatting dat mannen geen angsten hebben is het zoveelste bewijs van het feit dat je nooit mag uitgaan van stereotypes, want er bestaan minstens tien aangeboren angsten die ook de geest kwellen van de sterkste mannen en die 'bewust' verborgen worden gehouden om niet onder te doen voor de verwachtingen die er zijn vanuit de maatschappij ten aanzien van mannen. Vergeet echter niet, mannen, dat er altijd een compromis kan worden gevonden en is het onderdrukken van je persoonlijkheid niet nodig om te hoeven voldoen aan de vooropgezette mening.
1. Vrees voor het aantal exen van je vriendin
https://github.com/emojione/emojione/graphs/contributors
Vaak hebben mannen de neiging om zich druk te maken over het aantal partners dat hun vriendin in het verleden heeft gehad: als dit aantal van haar groter is dan van hem, dan kan deze laatste zich angstig gaan voelen om de vrees minder ervaring te hebben en de angst niet te kunnen tippen aan zijn voorganger.
2. Angst om openlijk emoties te tonen
Mannen huilen niet, dat is het stereotype. Ze hebben inderdaad vaker angst om hun emoties te tonen, met name emoties die hen zwakker maakt in de ogen van anderen, waarschijnlijk om te voldoen aan het mannelijke personage dat sterk en stoer is, dat de maatschappij hem als doel heeft opgelegd.
3. De angst vanwege de weinige ervaring met vrouwen
Het merendeel van de mannen heeft de neiging om te willen verbergen dat ze weinig ervaring hebben met vrouwen, door het aantal exen te overdrijven dan wel het masker van de macho te dragen. Om aan een rol te voldoen die hem niet eigen is, gaan deze mannen zich onnatuurlijk en gemaakt gedragen en gaan vaak belachelijk doen wanneer gewoon jezelf zijn voldoende is; vrij van kaders en vooroordelen.
4. Obsessie met lengte.
Hoe kan een vrouw zich nou veilig voelen als een man kleiner is dan zij? Waarschijnlijk komt het door een manier van denken die we als kinderen hadden (toen we van onderen naar de wereld van grote mensen keken) en hebben we de neiging om bijna allemaal lengte met sterk zijn, kennis en verantwoordelijkheid te associëren. Hoewel dit niet klopt, kan zo'n overtuiging blijven aanhouden, vooral bij mannen en remt het hen in de relaties met anderen.
5. Obsessie met geld
Een man is vaker geobsedeerd door geld vergeleken met een vrouw. Geld, dat een van de grootste manifestaties is van macht, kan een man de mogelijkheid geven om te voldoen aan de sociale standaard die hierboven genoemd is. Let er echter wel op om van geld je enige zorg te maken, want er is geen geld dat een man waarde kan bezorgen als deze geen waarde heeft.
6. Obsessie met uiterlijke verschijning
Niet alleen vrouwen maken zich enorm druk om hoe ze eruitzien. Veel mannen zijn dermate geobsedeerd met hoe zij voor de dag komen dat zij in rigide cycli van trainen en diëten raken en soms enkele aspecten verwaarlozen die veel belangrijker zijn (zoals bijvoorbeeld de eigen persoonlijkheid).
7. Angst om interesse te tonen in de kleine dingen.
Het zijn niet alleen vrouwen die op de kleine dingen letten in een relatie: ondanks dat ze zo'n stoer masker hebben ontgaat hen de kleine dingen niet waar hun liefdesrelaties uit bestaan, of dit nou negatieve dingen of positieve dingen zijn.
8. Obsessie met lichaamshaar en kaalheid
Een van de grootste angsten van een man is dat hij zijn haar verliest. Er was ooit een tijd waar dit werd gezien als een symbool van wijsheid, maar is dat mettertijd veranderd in een overduidelijk teken van veroudering en fysieke verzwakking. Ook hier hebben we nu weer te maken met een angst die in het sociale is geworteld. Daarbij komt nog, gezien het feit dat de schoonheidsstandaarden voortdurend veranderen in de loop der jaren, dat de obsessie met lichaamsbeharing sterker wordt: teveel is lelijk, maar een haarloos lichaam is niet des macho's. Hoe moet het dan?
9. Bang zijn om te zeggen "ik ben op dieet"
Een vrouw horen zeggen "ik ben gaan lijnen" is heel normaal, maar een man die deze woorden uit, valt uit de toon of krijgt het label geobsedeerd te zijn met eten. Eigenlijk is het zo dat ook mannen zich druk maken om hun lijn, alleen valt dat bij de meeste van hen minder op dan bij vrouwen. Dat verklaart waarom ze dan vreemd worden gevonden als zij zeggen op dieet te zijn.
10. Jaloers zijn op andere mannen
Hoewel zij minder intense gevoelens van jaloezie koesteren dan vrouwen, zien mannen een bedreiging in de andere mannen waar zij in haar dagelijkse leven mee omgaat en beginnen dan jaloers te worden. Dit hangt samen met het zelfvertrouwen, aangezien zij inbeelden dat vrouw een afweging maakt tussen de verschillende partijen, en dat mannen zich daardoor gaan focussen op hun eigen tekortkomingen.