Lego heeft een serie brailleblokjes gemaakt voor blinde en slechtziende kinderen

Janine image
door Janine

07 Juni 2019

Lego heeft een serie brailleblokjes gemaakt voor blinde en slechtziende kinderen

Lego heeft besloten een nieuwe lijn gekleurde stenen te lanceren om blinde en slechtziende kinderen te leren lezen en schrijven in braille. Deze nieuwe lijn zal LEGO Braille Bricks heten, het zal vanaf 2020 op de markt komen en dankzij de symbolen in reliëf van het Braille-alfabet op elk van de stenen, zullen kinderen op een leuke manier leren lezen en schrijven, spelenderwijs.

via Lego Braille Bricks

Lego Braille Bricks

Lego Braille Bricks

Het laatste project omvat een set van 250 stenen die het volledige Braille-alfabet bevatten, getallen van nul tot negen, wiskundige symbolen en andere symbolen die nuttig zijn voor interactief leren. Lego heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe set Braille-stenen perfect compatibel zullen zijn met alle andere bestaande legostenen.

Of course we need Braille bricks, and now LEGO is actually going to make them. http://ow.ly/pgDf50rrhFj

Pubblicato da Bippity Bricks su Mercoledì 24 aprile 2019

Het project LEGO Braille Bricks werd voor het eerst voorgesteld aan het speelgoedbedrijf in 2011 door de Deense Blindenvereniging en, later in 2017, door de Dorina Nowill Foundation for the Blind met haar hoofdkantoor in Brazilië. Tijdens een interview met CNN bevestigde een woordvoerder van de bekende speelgoedfabrikant dat Lego door de jaren heen verschillende prototypen heeft gebouwd met de hulp van beide verenigingen en dankzij de bijdrage van andere organisaties verspreid over Europa.

Philippe Chazal, penningmeester van de European Blind Union, heeft veel aandacht aan dit project besteed door het belang ervan te benadrukken, in een tijd waarin steeds minder kinderen Braille leren lezen vanwege de grote verspreiding van audioboeken en computerprogramma's.

De hoop is daarom dat de Lego Braille Bricks de interesse in het leren van braille kunnen verhogen, omdat, zoals Chazal zegt: "Mensen die braille kennen, zijn vaak meer onafhankelijk, hebben een hoger opleidingsniveau en hebben meer kansen om werk te vinden".

Op dit moment testen alleen scholen in sommige landen (Brazilië, Noorwegen, Portugal, Denemarken, Engeland) deze nieuwe stenen, die uiteraard door instellingen via geassocieerde organisaties zullen worden verstrekt.