Wetenschappers beweren dat ze dinosaurussen binnen 5-10 jaar weer tot leven kunnen brengen

Janine image
door Janine

22 Juni 2019

Wetenschappers beweren dat ze dinosaurussen binnen 5-10 jaar weer tot leven kunnen brengen

Herinner je je de film "Jurassic Park"? Voor alle fans van de zeer beroemde film van Steven Spielberg kan er goed nieuws komen, terwijl het voor alle anderen misschien wat minder is. Als je de films hebt gezien, zul je het erover eens zijn dat het een slecht idee is om dinosaurussen te recreëren. Vind je ook niet? Toch lijkt een groep wetenschappers de wetten van de natuur uit te dagen om de monsterlijke wezens weer “tot leven te brengen”. Wat ons angstig maakt en tegelijkertijd doet lachen, is dat de groep onderzoekers nogal optimistisch lijkt: binnen 5-10 jaar zouden we de dinosaurussen weer terug hebben!

via independent.co.uk

Facebook

Facebook

Jack Horner, een beroemde Amerikaanse paleontoloog, is momenteel betrokken bij genetisch onderzoek voor dit project. Destijds werd Dr. Horner geraadpleegd als een consultant voor de scenografische reconstructies van de Jurassic Park-films en werd hij de inspiratie voor de constructie van het personage van Dr. Alan Grant.

Aanvankelijk geloofde Dr. Horner dat om met een dergelijk project te werken, het noodzakelijk was om met DNA te beginnen. Werken aan DNA brengt echter een onoverkomelijke limiet met zich mee: de afbraak van genetisch materiaal gedurende de tijd. Het was daarom noodzakelijk om een andere manier te vinden.

Indipendent

Indipendent

Een groep wetenschappers van Harvard en Yale hebben een alternatieve manier gevonden om dit ambitieuze (en angstaanjagende!) project te ontwikkelen: het gebruik van kippen. Je leest het goed - kippen. Dr. Horner zelf heeft uitgelegd dat "vogels dinosauriërs zijn, we moeten ze iets aanpassen zodat ze meer op echte dinosaurussen lijken". Volgens de wetenschappers worden er veel stappen gezet in het gecompliceerde proces om de vogels eruit te laten zien als hun Jura-voorouders.

Wikimedia

Wikimedia

Naast het werken aan vogels, was er eerder al een eerste poging geweest om een stuk genetisch materiaal van een mammoet in een olifant te plaatsen, in de hoop zijn oude voorganger te reconstrueren.

Momenteel richten de meest veeleisende reconstructiewerkzaamheden zich op de staart: "de vleugels en poten zijn niet zo moeilijk - de staart is de echte uitdaging, maar onlangs hebben we enige vooruitgang geboekt wat een goed voorteken is voor het succes van het project", verklaarde Dr. Horner.

Universal Studios

Universal Studios

Maak je dus klaar voor deze grote en verschrikkelijke terugkeer!