Deze man redde het leven van meer dan 200 mensen door hen te overtuigen niet van de brug te springen
Er zijn mensen die soms werk uitvoeren die niet beperkt is tot de toegewezen "eenvoudige" taken. Vanuit een blijkbaar voor de hand liggende opdracht of functie kan wat ze doen net zo positief zijn voor anderen alsof het "werk op het werk" is. En degenen in deze positie zijn zeker heel gelukkig, omdat ze kunnen zeggen dat ze een belangrijk doel in het leven hebben bereikt.
Het verhaal dat we je hier vertellen, is in dit opzicht een goed voorbeeld. Het gaat over een man die, zonder specifieke vaardigheden of ervaring, iets meer heeft gedaan met zijn werk, door mensen te helpen vooruit te komen.
via The Guardian
We hebben het over Kevin Briggs, patrouille sergeant van de California Highway bij de beroemde Golden Gate Bridge, de symbolische brug van San Francisco, bijna 3 km lang en 220 meter hoog.
Een hangbrug die bij iedereen bekend is maar dat helaas een triest record heeft: het is een van de plaatsen waar de meeste zelfmoorden ter wereld worden gepleegd. De hoogte en het feit dat het het ijskoude water van de baai van San Francisco domineert, zijn kenmerken die het een frequent scenario maken voor de extreme gebaren van degenen die ervoor hebben gekozen om een eind aan hun leven te maken.
Elk jaar zijn er veel zelfmoorden en Briggs, toegewezen aan het gebied, werd al snel geconfronteerd met dit probleem. Zo leerde Kevin dag in dag uit - zonder enige training - wat het betekent om tegenover iemand te staan die zijn leven wil beëindigen.
Een taak die niet bepaald eenvoudig is, maar altijd gebaseerd is op het fundamentele principe van luisteren. Kevin doet precies dat: luisteren en proberen zich in te leven in degenen die over de brugleuning zijn geklommen. Nadat hij zichzelf heeft voorgesteld, praat Briggs wat met hen, probeert hij zich hun problemen uit te leggen en zichzelf in hun schoenen te plaatsen.
In meer dan twee decennia heeft Kevin heel wat verschillende verhalen gehoord. Situaties van absolute wanhoop, economische en gezinsmoeilijkheden, ziekte en woede: dit alles werd geduldig verteld aan Briggs, die boven degenen staat die dreigden van de Golden Gate te springen.
Vaak zijn het eindeloze minuten en uren, maar wanneer de andere persoon besluit over de reling te klimmen en zijn voeten terug op de brug te zetten, kan de vreugde van degene die heeft geholpen om de nodige moed te vinden alleen maar enorm zijn.
Het vergt moed om te proberen te springen, maar er is net zoveel moed voor nodig om ervan af te zien en jezelf een tweede kans te geven. Die moed werd bijvoorbeeld gegeven aan Kevin Berthia, een van de meer dan 200 mensen die gered zijn van zelfmoord dankzij het geduld en het vermogen om te luisteren naar sergeant Briggs.
Berthia en Briggs zijn vrienden geworden, en het verhaal van de man die zelfmoord wilde plegen - net als anderen - werd beschreven in het boek dat Briggs publiceerde, getiteld Guardian of the Golden Gate: Protecting the Line Between Hope and Despair, waarvan Berthia het nawoord schreef.
Na zijn pensioen blijft Kevin Briggs zijn tijd besteden aan het helpen van mensen, in een poging hoop te geven, ook al lijken situaties, angsten en dagelijkse problemen onoplosbaar. Aan de andere kant is het in deze gevallen mooi en nuttig om te weten dat je kunt rekenen op iemand die er is, bereid om te luisteren. Net als de "bewaker van de Golden Gate".