Steeds maar niet tevreden met de temperatuur? Van Sony komt de eerste airconditioning die je in je kleren kan stoppen
Laten we maar eerlijk zijn: in het klimaat waar we nu aan gewend zijn is er geen middenweg. Ineens komt er een warmte aanzetten die dagenlang aan blijft houden en zo ook hebben we dan, zonder het in de gaten te hebben, koud en regenachtig winterweer.
Naar een café, winkel of winkelcentrum vluchten waar airconditioning is of een verwarmingsinstallatie, is de enige oplossing wil je kunnen overleven gedurende dagen wanneer de te hoge of te lage temperaturen echt een probleem vormen.
Zou het dan niet mooi zijn als we altijd en overal een klein apparaatje bij ons hadden dat prettig voor ons de temperatuur kan regelen? Sciencefiction? Nee, dit is werkelijkheid geworden. En hieronder lees je waar het allemaal om gaat.
via The Sun
Het idee komt van Sony, het beroemde Japanse bedrijf dat altijd al koploper is geweest op het gebied van technologische innovaties. De wonderlijke gadget waar het nu over gaat is de Reon Pocket, een volwaardige airconditioning die je met je mee kan dragen.
Ja dat lees je goed. Dit apparaat is niet veel groter dan een telefoon en weegt slechts 85 gram. Je stopt hem in een speciaal daarvoor gemaakt vakje om hem in te doen. Met je smartphone kan je via Bluetooth het ding helemaal aansturen.
Als het warm is kan dit ding met 13 graden zakken ten opzichte van je lichaamstemperatuur. Als het een winterse dag is en je bent buiten, dan kan je het tot 8 graden warmer maken. Nog steeds niet overtuigd? Dan moet je weten dat deze kleine gadget gebruik maakt van het Peltiereffect, een principe waarmee elektriciteit wordt omgezet in een temperatuurverschil.
De kleine mini-airco van Sony plaats je achter je nek en hoewel het natuurlijk niet zo kan koelen als koelingssystemen voor ruimtes, kan het wel aanzienlijk helpen bij het warm of koel houden van je bovenlichaam wanneer je niet aan het extreme weer kan ontkomen.
De Reon Pocket is overigens heel handig in het gebruik. Hij is namelijk binnen 2 uur op te laden met een USB C-type kabel en heeft een gebruiksduur van 90 minuten. Sony heeft het crowdfundingplatform First Flight opgestart om het idee dat het bedrijf heeft werkelijkheid te laten worden. Het levert verrassende resultaten op: in slechts enkele dagen is 51% van het streefbedrag al gehaald, te weten 275 duizend van de 545 duizend euro.
Nu willen we natuurlijk testen of dat ding echt zo goed werkt, maar dat gaat misschien niet zo makkelijk op de korte termijn, want Sony zal de Reon Pocket medio 2020 pas gaan verkopen en dan alleen in Japan. De verkoopprijs zal variëren van 130 tot 160 dollar.
Dat ze het in heel de wereld gaan uitbrengen is helemaal niet uit te sluiten, zeker als je bedenkt dat mode en technologie steeds meer één en hetzelfde aan het worden zijn!
Bron: