In Ethiopië zijn meer dan 350 miljoen bomen in een dag geplant om klimaatverandering tegen te gaan
Ethiopië zet een concrete stap in de strijd tegen vervuiling en klimaatverandering. In slechts een dag zijn 350 miljoen bomen geplant en is daarmee het record gebroken dat door India in 2016 is gehaald (50 miljoen bomen in 12 uur).
Het plan van epische proporties is onderdeel van het project Green Legacy Initiative, dat heel veel steun van premier Abiy Ahmed krijgt. Het doel is om in binnen een periode van enkele jaren 4 miljard bomen die daar van nature voorkomen te planten.
via BBC.com
Green Legacy Iniziative
De ontbossing heeft in Ethiopië in de laatste decennia een snelle vlucht genomen. Waar het land eerst nog voor 35% uit bomen bestond (aan het einde van de vorige eeuw) is dat nu nog maar een schamele dekkingsgraad van 4% en zijn de effecten van de toegenomen droogte heel duidelijk zichtbaar. De regering heeft daarom circa duizend geschikte locaties aangewezen door heel het land en teams van vrijwilligers en ambtenaren opgezet om nieuwe bomen te planten.
Het doel van dit project is om de gewone burger er steeds meer bij te betrekken, zowel zodat zij concreet kunnen helpen bij het opnieuw beplanten van grond als wel om hen bewust te maken van hoe belangrijk bomen zijn in de strijd tegen vervuiling.
Veel experts benadrukken dat het massaal planten van bomen op mondiale schaal een directe en concreet effect kan hebben op de opwarming van de aarde. Om die reden hebben verschillende landen, zoals Ethiopië, eigen herbebossingsprogramma's opgestart. Waarom wachten we nog met het uitbreiden naar alle andere landen in deze wereld van initiatieven als dit?
Green Legacy Iniziative
Bron: https://www.theguardian.com/world/2019/jul/29/ethiopia-plants