Dit is Avani, de oplosbare en eetbare tas die vissen voedt en vervuiling bestrijdt
Plasticvervuiling is een serieus probleem, dat velen proberen op te lossen met initiatieven en uitvindingen die hun aanwezigheid in vooral onze zeeën en op onze stranden kunnen verminderen. Indonesië is een land dat, wat vervuiling betreft, een grote verantwoordelijkheid heeft, omdat het het trieste record heeft het tweede land ter wereld te zijn wat betreft plastic lozing in zee. We betalen allemaal de gevolgen, maar vooral de mariene fauna lijdt aan de bijwerkingen. Een Indonesisch bedrijf probeert echter zijn steentje bij te dragen, met een nogal revolutionaire uitvinding: Avani, de eetbare, composteerbare tas die vissen niet vergiftigt.
via Earth Buddies
De Indonesische bioloog Kevin Kumala heeft, om te proberen de milieuramp die zijn land heeft veroorzaakt, te verhelpen, een niet-giftige tas bedacht die in contact met water smelt en door vissen kan worden gegeten zonder dat ze worden vergiftigd. Esthetisch gezien is het een tas die erg lijkt op de klassieke plastic zakken, maar die, in tegenstelling tot de laatste, volledig biologisch afbreekbaar zijn. Deze tas is gemaakt van maniok, een wortel afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika, maar ook met maïszetmeel, soja en zonnebloempitten.
Het is duidelijk dat de bestrijding van vervuiling niet alleen een voorrecht van dit Indonesische bedrijf is, en dat vele andere initiatieven langzaam voet aan de grond krijgen.
We hopen dat deze kleine stappen in de richting van een plasticvrije wereld een concrete hulp zullen zijn voor onze planeet, die op dit moment uitgeput is en op de proef wordt gesteld door de vernietigende actie van de mens.