Juli 2019 was de warmste maand die ooit in de geschiedenis werd geregistreerd

Janine image
door Janine

26 Augustus 2019

Juli 2019 was de warmste maand die ooit in de geschiedenis werd geregistreerd

Misschien is het voor sommigen geen nieuws meer, maar de huidige klimaatramp is zeker geen probleem dat moet worden onderschat. Het klimaat van onze planeet verandert en de effecten van deze verandering zijn onderhand voor iedereen zichtbaar: het is meer dan ooit nodig om te beseffen dat het niet alleen "alarmisme" is.

Om beter te begrijpen hoe kritiek de situatie is, volstaat het bovendien om de gegevens over temperaturen te bekijken die zijn beschreven in het Global Climate Report van de Amerikaanse federale instantie NOAA, National Oceanic and Atmospheric Administration.

Het document opgesteld door de Amerikaanse instantie, die zich al ongeveer een halve eeuw bezighoudt met klimaatstudies, laat geen ruimte voor interpretatie: juli 2019 was de warmste maand ooit in de geschiedenis geregistreerd. De temperaturen in de poolcirkel hebben ongelooflijk hoge waarden bereikt en overtreffen die van 2016.

via The Washington Post

De temperatuur van een afgelegen meteorologisch station in Noord-Zweden, gelegen direct aan de zuidelijke grens van de cirkel, is in de middag van vrijdag 26 juli 2019 gestegen tot 34,8 graden Celsius. Het is niet nodig om een deskundige wetenschapper of klimatoloog te zijn om te begrijpen dat dit abnormaal is, een duidelijk teken dat er iets mis is.

Als deze waarden absoluut niet polair zijn, laten we dan de 32 graden in Anchorage (Alaska) en de 35.6 van Saltdal (Noorwegen) optellen, en we zullen ons realiseren dat de situatie echt niveaus bereikt die niet langer houdbaar zijn.

En als deze gegevens nog niet voldoende zijn, is het nuttig om de in het NOAA-rapport beschreven temperaturen te vergelijken met de hogere temperaturen die worden bereikt door de stad New York: in de Amerikaanse metropool bereikte het kwik in juli 2019 een maximum van 35 graden.

Het rapport stelt ook dat een significante negatieve rol in deze situatie werd gespeeld door branden die, zoals nooit eerder is gebeurd, hele gebieden van het Noordpoolgebied verwoest, van Siberië tot Alaska, die duizenden kilometers afleggen met een dikke deken van rook die kilometers bevroren land bedekt. Dit gebeurt uiteraard allemaal terwijl we ijs blijven verliezen: alleen al in Groenland is van 30 juli tot 3 augustus 2019 ongeveer 55 miljard ton ijs gesmolten.

De situatie bevindt zich echt op een punt waarop het erg moeilijk zal zijn om terug te keren. De menselijke effecten op ecosystemen, het milieu en het fragiele evenwicht van de aarde, sinds het midden van de twintigste eeuw, hebben ernstige gevolgen gehad voor de planeet. Zozeer zelfs dat wetenschappers het moderne tijdperk "Antropoceen" hebben gedefinieerd, oftewel de eerste echte geologische periode die door de mens in de geschiedenis is gecreëerd.

De economie, winst, handel en industrie leiden daarom effectief het heden en de toekomst van de wereld. En het gaat niet om overdrijvingen, pessimisme of alarmisme. Hoewel er mensen zijn die de ernst van wat er met onze omgeving gebeurt - de enige die we hebben - nog steeds ontkennen of onderschatten, spreken de gegevens en feiten voor zich: de planeet verandert ten kwade. Iedereen heeft de plicht om het zich te realiseren, te helpen en hopen om nog steeds iets te redden.

Source:

https://www.ncdc.noaa.gov/sotc/global/201907