Volgens deze studie glimlachen pasgeborenen met opzet om hun ouders gelukkig te maken
Een van de mooiste dingen die er zijn voor een nieuwe ouder, is observeren of hun baby glimlacht. Het lijkt ongelooflijk dat deze kleine wezens al in de eerste weken van geboorte in staat zijn om een emotie te ervaren die even geëvolueerd is als het tonen van geluk.
Het lijkt bijna alsof ze het expres doen om onze dagen op te vrolijken. Welnu, wetenschappelijk onderzoek lijkt deze mening te bevestigen. Laten we eens kijken waarom.
via Plos One
Mehregan Javanmard/wikipedia.org
Onderzoekers van de Universiteit van California in San Diego hebben onderzoek gedaan naar 13 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 weken. Experts hebben geprobeerd te begrijpen wat er gebeurt in 4 verschillende situaties: wanneer zowel moeder als kind lachen; wanneer de moeder lacht en het kind serieus is; wanneer de moeder serieus is en het kind lacht; wanneer beide serieus zijn.
De onderzoekers ontdekten dat de kinderen vooral glimlachen, wanneer moeders op hun glimlach reageren. De geleerden begrepen dit door enkele moeders te vragen te glimlachen voordat hun kind het begon te doen. De moeders begonnen bijvoorbeeld te lachen, terwijl ze het kind de rug toekeerden en zich toen omdraaiden. Toen dat gebeurde, lachten de kinderen niet.
Volgens Amerikaanse wetenschappers betekent dit dat kinderen proberen hun ouders aan het lachen te maken en op hun beurt alleen glimlachen als ouders het spontaan doen en alleen als ze zich daarbij tot hun kinderen wenden.
Een andere studie over hetzelfde gebied heeft in plaats daarvan ontdekt dat baby's bijna uitsluitend leren door imitatie. Dus als ze hun ouders zien glimlachen, voelen kinderen zich aangemoedigd om dit ook te doen en doen ze dit dus door hun ouders na te doen.
Kortom, de zojuist beschreven onderzoeken laten ons zien dat de intellectuele vaardigheden van pasgeborenen al aanzienlijk zijn ontwikkeld en dat de glimlach het beste hulpmiddel is om onze kinderen te laten zien hoeveel we van hen houden.