Een fotograaf slaagde erin om de vlucht van de visarend te vangen toen deze op zijn prooi lanceerde
De schoonheid van roofvogels is uniek in zijn soort: deze wezens worden vaak solitair gezien tijdens de vlucht, op zoek naar een prooi om met al hun kracht te grijpen. Of het nu verstopt is in het gras, tussen de rotsen of in het water, het maakt niet uit: deze vogels hebben jachttechnieken ontwikkeld waar andere roofdieren jaloers op zijn. De visarend is bijvoorbeeld zeer bedreven in het vangen van vis die onder het wateroppervlak leeft.
De Taiwanese fotograaf Chen Chengguang slaagde erin een reeks foto's te maken van alle passages van de prachtige vlucht van de visarend naar zijn prooi.
De spanwijdte van de visarend is uitzonderlijk groot: hij kan tot 170 cm bereiken.
De eigenaardigheid van de visarend is de curve bij de carpale gewrichten die de vluchtevolutie verbetert die gericht is op het vangen van prooien.
Chen Chengguang is een Taiwanese fotograaf die gespecialiseerd is in artistieke vogelopnamen. Een van zijn beste werken is de reeks opnamen van een visarend tijdens het jagen op de prooi. De fotograaf slaagde erin om met zijn professionele apparatuur de individuele bewegingen van de arend vast te leggen die hem ervan verzekeren dat hij de vis vangt.
Van de afbeeldingen is zichtbaar hoe de visarend de vleugels geleidelijk naar de rug brengt, in een aerodynamische positie, en tegelijkertijd de poten vooruit om zijn prooi vast te houden. Met een onberispelijke techniek is het onwaarschijnlijk dat dieren die deel uitmaken van het dieet van de visarend aan zijn greep ontsnappen.
In de loop van de tijd hebben visarenden een exclusief kenmerk ontwikkeld; het is een omkeerbare klauw, d.w.z. die naar voren kan draaien, om de grip op het lichaam van gladde vissen te verbeteren. Visarenden hebben ook langere poten dan andere roofvogels, gewoon om zich van voedsel te garanderen. Het verenkleed is vettig om te voorkomen dat water de kwaliteit van de vlucht beïnvloedt, en ook de neusgaten zijn gevormd om te voorkomen dat water binnendringt wanneer de vogel duikt.
Fotograaf Chen Chengguang geeft toe dat vliegende vogels een echte obsessie voor hem zijn; door fotografie slaagt hij erin om aspecten te onthullen die op andere manieren niet erg zichtbaar zijn. Zijn werk zit vol met "vermoeidheid, frustratie en opwinding", maar dit is allemaal de moeite waard omdat het hem een tevreden gevoel geeft.
De techniek die hij gebruikt, wordt chronofotografie genoemd en stelt hem in staat meerdere opeenvolgende frames in een enkele foto in te voegen.
Zijn volgers op Instagram kunnen niet wachten om ander werk van Chen zien, en de reden is simpel: de foto's van deze uitstekende fotograaf brengen alle kracht en schoonheid van de dieren over die hij met zijn lens vastlegt!