In Londen bevinden zich de "City Trees", kunstmatige bomen die stikstofdioxide absorberen en de lucht reinigen
Qua aanzien en initiatieven om de gevolgen van milieuvervuiling tegen te gaan, is de stad Londen een van de voorbeelden die over de hele wereld moeten worden gevolgd. Het initiatief was om echte "kunstmatige bomen" te installeren in het gebied Leytonstone dat in staat is smog in de atmosfeer te verminderen en stikstofdioxide (NO2) te absorberen; dit alles zal voor gezondere lucht zorgen voor bewoners en voorbijgangers.
via Time Out
Deze “City Trees” zijn bedekt met mos en kunnen worden beschouwd als echte miniatuurbossen die in staat zijn net zoveel als 275 bomen kunnen absorberen met betrekking tot het verminderen van luchtvervuiling. En het meest interessante is dat, voor degenen die door het gebied passeren waar deze kunstmatige bomen zijn geïnstalleerd, er ook een comfortabele bank is voor voorbijgangers en bewoners om letterlijk wat frisse lucht in te ademen.
De City Trees of London zijn ook samengesteld uit speciale biotechnologische filters die de correcte opname van NO2 mogelijk maken om schone lucht in de omgeving te produceren; ze zijn uitgerust met een zelfvoorzienende structuur die een watertank bevat, met automatische irrigatie en systeemsensoren, allemaal aangedreven door zonnepanelen en accu’s. De verschillende soorten mos verwijderen toxines uit het milieu, zoals fijnstof en stikstofoxiden, terwijl ze zuurstof produceren.
Het is geen toeval dat deze kunstmatige bomen al zijn gedefinieerd als "de eerste biotechnologische filters tegen vervuiling ter wereld"; ingehuldigd in 2018 in Londen in het West End-district, werden ze vervolgens tijdelijk verplaatst naar het gebied tussen Leytonstone High Road en Crownfild Road, op de kruising van het metrostation.
Dus als Londen opnieuw wordt bevestigd als een absoluut voorbeeld met betrekking tot initiatieven ter bestrijding van milieuvervuiling, kan de rest van de wereld alleen maar volgen. Of beter gezegd, moet!