Een vrouw vereeuwigt een dorstige koala terwijl hij de regendruppels van het asfalt op straat likt
Terwijl de branden in Australië woeden, heeft de regen eindelijk wat verlichting gebracht aan de bewoners van het continent en aan de honderdduizenden bedreigde diersoorten die hun natuurlijke habitat hebben verloren en aan het verliezen zijn. De komst van de regen heeft gelukkig positiviteit met zich meegebracht, en de foto die het web rond is gegaan, plaatst ons voor een minder negatieve en meer stralende nabije toekomst voor Australië en zijn fauna.
De twee prachtige amateurfoto's die het web zijn rondgegaan, zijn gemaakt door Facebook-gebruiker Pamela Schramm en tonen een weerloze en tedere koala die letterlijk de regendruppels oplikt die op het asfalt van de weg in het gebied van New South Wales zijn gevallen, op het Australische continent. Pamela voelde zich dankbaar en gelukkig dat ze zo'n ontroerend en tegelijkertijd symbolisch moment voor een wedergeboorte heeft vastgelegd waar Australië lang op heeft gewacht, te lang na de allesverwoestende bosbranden.
In een gesprek met de Daily Mail Australia, vertelde Pamela dat het de eerste keer was dat ze een koala in het wild met eigen ogen vrij zag rondlopen en, na het te hebben gered, wilde ze zich ervan verzekeren dat de gezondheid van het dier werd gecontroleerd door een zorgverlener te bellen die controleerde of hij 100% fit was, ondanks dat hij het asfalt had opgelikt om het regenwater te drinken dat enkele uren eerder was gevallen.
Nadat ze eindelijk de koala had toevertrouwd aan een gespecialiseerde verzorger, deelde Pamela de foto's van het dorstige dier op Facebook en spoorde ze alle Australische burgers aan om voorzichtig te zijn tijdens het rijden, en vooral om alert te zijn als ze een koala of andere dieren op de weg tegenkomen, die gewond of op zoek naar gespecialiseerde hulp zijn.
We hopen dat de post en het ongelooflijke verhaal van Pamela Schramm voor meer bewustzijn kunnen zorgen voor het herstel en de bescherming van deze typische Australische dieren die steeds meer levens en habitats verliezen door de bosbranden die sinds september 2019 op het continent Oceanië woedden.