Er bestaat een sensor die verbonden is met een app die je waarschuwt wanneer het tijd is om de luier van de baby te verschonen
Het is moeilijk te ontkennen, vandaag de dag vertrouwen we, om wat ook te doen, op een app op de smartphone. Had je ooit gedacht dat je op een dag een app zou gebruiken om te beslissen of je de luier van je baby moet vervangen?
Monit is een sensor die aan de buitenkant van de luier wordt aangebracht en die meldingen naar de smartphone van de ouder stuurt wanneer de baby moet worden verschoond. Je kunt het overbodig vinden, maar deze sensor heeft onverwachte praktische implicaties.
via techcrunch.com
Beslissen of het tijd is om de luier van een baby te veranderen, is iets dat heel gemakkelijk te leren is: meestal vertrouw je op je horloge - jongere kinderen kunnen een luier zelfs om de twee uur vullen - door aanraking of de geur. Maar als je chronisch kieskeurig bent en je wilt weten wanneer het tijd is om te verschonen - niet te vaak, noch te weinig - is dit iets voor jou: een sensor die je waarschuwt dat je kind moet worden verschoond.
De sensor wordt aan de buitenkant van elke luier aangebracht - de baby heeft er geen last van - en controleert de temperatuur, vochtigheid en gasvormige concentraties: het is via deze gegevens dat het het moment aangeeft waarop de luier moet worden vervangen.
In werkelijkheid is het niet uitgevonden voor de meest precieze ouders: de uitvinder van de sensor is een vader wiens dochter als kind aan atopische dermatitis leed. De belangrijkste indicatie in deze gevallen is om de baby nooit te lang met een natte luier te laten. "Ik vond het moeilijk om mijn baby te begrijpen, omdat ik niet wist waarom ze huilde, waarom ze schreeuwde en niet sliep", zei Tony Park, de uitvinder.
Daarom is de sensor dus handig om te beslissen of de luier al dan niet moet worden vervangen, zelfs als je het in eerste instantie niet had gezegd. Bovendien kan het gebruik van een sensor ook het milieu helpen: luiers vormen in feite enorm veel afval en het optimaliseren van hun gebruik, waarbij wordt vermeden om meer te produceren dan nodig, kan een grote hulp zijn!