Volgens statistieken hebben veel mensen aan Google gevraagd of het Coronavirus te maken heeft met Corona bier

Janine image
door Janine

01 Februari 2020

Volgens statistieken hebben veel mensen aan Google gevraagd of het Coronavirus te maken heeft met Corona bier

Vanaf de datum van het eerste geval van besmetting met het coronavirus, die plaatsvond op 8 december 2019, is de epidemie in de Chinese stad Wuhan om duidelijke redenen een van de populairste onderwerpen van dit moment. Zoals gewoonlijk het geval is bij kwesties van mondiaal belang, verspreidt ander vals en misleidend nieuws zich parallel met de verspreiding van echte en nuttige informatie.

Met betrekking tot het coronavirus toonden Google-gegevens aan dat veel mensen opheldering wilden over een dubieuze correlatie tussen het virus en het Mexicaanse bier Corona Extra, gezien de naam.

via Business Insider

pxhere

pxhere

Gegevens van Google over de meest gezochte zoekwoorden over de hele wereld hebben aangetoond dat mensen herhaaldelijk zoekopdrachten zoals "coronavirus beer virus", "beer virus" en "beer coronavirus" hebben getypt, misschien op zoek naar een bevestiging of een ontkenning van het feit dat het bekende Mexicaanse bier Corona Extra te maken heeft met de kwestie van de Chinese epidemie.

Onderzoek met deze sleutelwoorden heeft sinds de tweede helft van januari wereldwijd een duidelijke sprong gemaakt. De reden voor dit onderzoek ligt waarschijnlijk in de gelijkenis van de namen.

De waarheid, wat moet worden vermeld, is dat het Mexicaanse merk Corona Extra niets te maken heeft met de verspreiding van het virus: wetenschappers hebben zich niet laten inspireren op het bier om een naam te geven aan de verantwoordelijke van de epidemie, maar het feit dat zijn eiwitstructuur onder de microscopen een cirkelvormige structuur vertoont die doet denken aan de vorm van een kroon: vandaar het achtervoegsel corona, van het Latijnse woord corona dat dezelfde betekenis heeft.

N-Lange.de/Wikimedia

N-Lange.de/Wikimedia

Gelukkig lijkt het merk Corona Extra op dit moment geen enkele terugslag te hebben geleden, misschien dankzij de meldingen van ontkenningen die zijn verschenen op het scherm van degenen die het onderzoek naar bier hebben gerelateerd aan het virus.

Aan de andere kant zou het niet de eerste keer zijn dat een merk de verkoop zag instorten als gevolg van onnodige sabotage door de consument: iets soortgelijks gebeurde in de jaren '80, toen de angst voor aids, de ziekte veroorzaakt door HIV, de verkoop halveerde van Ayds-tabletten, voor verlies van lichaamsgewicht.

In vergelijking met deze gebeurtenis is er misschien, en gelukkig, iets veranderd en informeren mensen zich tegenwoordig voordat ze handelen, gedreven door valse en gemakkelijke overtuigingen.