Het grommen van een koala is een geluid met onverwacht lage frequenties: de wetenschap verklaart de oorsprong ervan

Janine image
door Janine

26 Februari 2020

Het grommen van een koala is een geluid met onverwacht lage frequenties: de wetenschap verklaart de oorsprong ervan

Het is algemeen bekend dat hij in Australië woont, dat hij een buideldier is en dat hij zijn dagen besteedt aan het eten van eucalyptus bladeren en het doen van dutjes. Maar als ons wordt gevraagd wat voor geluid de koala maakt, zullen we waarschijnlijk niet weten wat te antwoorden of misschien denken we dat ze helemaal geen geluid maken.

De koala maakt, net als alle dieren, een heel specifiek geluid dat het gebruikt om met zijn soortgenoten te communiceren, maar misschien is het niet wat je van dit schattige dier had verwacht!

via Science Alert

pixabay

pixabay

Het moet gezegd worden dat koala's zelden geluiden maken, en vaker tijdens aanvaringen met soortgenoten.

Het geluid van de koala is, in tegenstelling tot wat we ons zouden voorstellen, een geluid met zeer lage frequenties. Het strottenhoofd van deze dieren is in feite lager geplaatst dan andere dieren en dit geeft hen de mogelijkheid om een ​​lang en laag vocaal te laten horen.

De reden voor dit anatomische aspect wordt snel uitgelegd: onderzoekers van de Universiteit van Wenen in samenwerking met de Universiteit van Queensland in Australië ontdekten dat de koala's die het laagste geluid in frequentie uitzonden, degenen waren die het meest succesvol waren tijdens de paring. Natuurlijke selectie kan daarom in de loop van de tijd de voorkeur hebben gegeven aan exemplaren met het laagste strottenhoofd.

Er valt weinig anders toe te voegen en ruimte te laten voor de enige manier om het mysterieuze geluid van de koala volledig te begrijpen. Hier is een video van een koala die zijn geluid produceert, nadat hij de man die hem filmde waarschijnlijk als een potentiële verliefde concurrent heeft aangezien!