Coronavirus: in Bulgarije geven parlementsleden en ministers hun salaris op om het aan het gezondheidssysteem te doneren
Wat de hele wereld doormaakt als gevolg van de pandemie van het Coronavirus, is een bijzonder moeilijk moment, een van de moeilijkste ooit meegemaakt. Activiteiten in veel landen zijn geblokkeerd om verdere besmettingen en slachtoffers te voorkomen, terwijl de gezondheidssystemen lijden onder het gewicht van de noodsituatie en de vele mensen die behandeling nodig hebben.
Afhankelijk van de rijkdom van de verschillende naties, zijn er mensen die min of meer lijden onder deze pandemie, en er is geen gebrek aan gebaren van absolute vrijgevigheid, juist bedacht om in de praktijk een handje te helpen in veel situaties die het risico lopen het niet te redden. In Bulgarije kwam een zeer symbolische en belangrijke actie van de regering van het land: afgevaardigden en ministers hebben in feite besloten hun salarissen op te geven en deze rechtstreeks aan het nationale gezondheidssysteem te schenken.
via Novinite.com
Precies: gezien de absolute noodsituatie, de noodzakelijke maatregelen om het virus in bedwang te houden en de mogelijke overbelasting van de ziekenhuizen, dachten Bulgaarse politici er goed aan te doen hun maandelijkse verdiensten aan de volksgezondheid toe te wijzen. Een gebaar van solidariteit dat naar schatting een waarde heeft van ongeveer 740 duizend euro, een behoorlijk bedrag dat zeker belangrijke steun zal geven in een van de armste landen van de Europese Unie.
Het voorstel is op maandag 6 april 2020 unaniem door het parlement goedgekeurd en voorziet in het afzien van salaris door leden van de regering en afgevaardigden vanaf 1 april. Het geld gaat volledig naar zorgorganisaties die de Covid-19-epidemie bestrijden, terwijl ook in deze Oost-Europese staat de noodtoestand is afgekondigd en beperkingsmaatregelen zijn genomen.
Ondanks het feit dat in Bulgarije het aantal besmettingen en slachtoffers door het Coronavirus minder lijkt te zijn dan andere realiteiten van het oude continent, is een dergelijke maatregel een goede stap zodat de faciliteiten adem kunnen halen en onvermijdelijke economische gevolgen worden voorkomen.