Een zeer zeldzame tarantula met een metallic blauwe kleur: zelfs degenen die niet van spinnen houden, zullen het fascinerend vinden
Het is moeilijk om een spin rustig en veilig te benaderen en geen instinctief gevoel van walging en afstoting te ervaren: de meeste mensen ervaren een mengeling van angst en paniek bij het zien van de poten van de spinachtigen; toch zijn er mensen die ze, uit passie of studie, op een zeer nauwe manier analyseren en dienovereenkomstig fotograferen. Wist je bijvoorbeeld dat er in de natuur zeer zeldzame felblauwe vogelspinnen voorkomen?
via Theraposidae
Deze bijzondere soort heeft de wetenschappelijke naam Poecilotheria metallica en is de enige soort spinachtige in de natuur die deze zeer specifieke kleur vertoont: het zijn de enige vogelspinnen die deze felblauwe kleur vertonen.
Jammer dat deze tarantula steeds zeldzamer wordt en officieel een soort is die aan het uitsterven is...
De blauwe vogelspin is typerend voor Zuidoost-India, een gebied van ongeveer 100 vierkante kilometer dat nu voortdurend wordt bedreigd door ontbossing en lokale burgerlijke onlusten.
De grootte van deze tarantula is ongeveer 5-6 centimeter en de overheersende kleur is metallic blauw. Het is een boomvogelspin die over het algemeen leeft in de gaten van boomschors, waar het zijn hol creëert door draden te weven. Zijn natuurlijke prooien zijn vliegende insecten zoals motten of vlinders, maar hij eet ook andere insecten zoals krekels en kakkerlakken.
Ondanks zijn intimiderende uiterlijk is de metallic blauwe vogelspin niet giftig en daarom absoluut niet gevaarlijk voor de mens
Natuurlijk, tenzij je gepassioneerd of een wetenschapper bent, raden we je niet aan om te dichtbij te komen!
Het is moeilijk om geen afkeer te voelen voor een tarantula van dit formaat, maar zijn natuurlijke felblauwe kleur is zo fascinerend en uniek in de wereld dat hij het verdient om bekend te worden!