Een studente maakte een biologisch afbreekbare folie van visafval dat plastic zou kunnen vervangen
Sinds plastic in het dagelijks gebruik werd geïntroduceerd, steeg het geleidelijk naar de top van de meest vervuilende niet-biologisch afbreekbare materialen ooit. Het gebruik en verbruik van plastic in het dagelijks leven, vooral wat betreft verpakkingen, is een van de belangrijkste oorzaken van vervuiling van de zeeën, oceanen, rivieren en meren. Is het mogelijk dat er geen geldig en biologisch afbreekbaar alternatief is voor plastic?
via The Guardian
Lucy Hughes, een zeer getalenteerde ontwerpster, won onlangs de James Dyson Award dankzij haar ingenieuze uitvinding: MarinaTex, een stof met eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van plastic, een echte transparante, compacte, resistente folie die kan worden gebruikt voor verpakkingen van voedsel en andere producten.
Vrij van chemicaliën, is MarinaTex composteerbaar en wordt binnen ongeveer 6 weken volledig afgebroken in de natuur!
Lucy Hughes, een zeer intelligente studente uit Sussex, kwam op dit geniale idee door een nabijgelegen visverwerkingsfabriek te bezoeken; daar ontdekte en analyseerde ze dat er te veel plastic betrokken was bij de verpakkingen, dat vervolgens in hoge mate in de oceanen of waterwegen terecht zou komen.
Lucy besloot actie te ondernemen en door dat wonderbaarlijke bezoek aan de visverwerkingsfabriek creëerde ze MarinaTex, een biologisch afbreekbare, resistente en compacte folie gemaakt van visafval.
Natuurlijk, het kostte Lucy meer dan 100 experimenten om de juiste compositie voor dit nieuwe materiaal te vinden, maar het eindresultaat was werkelijk verbluffend. Lucy zei: "Het afval van een enkele kabeljauw uit de Atlantische Oceaan is genoeg om 1.400 zakken nieuw materiaal te produceren!"
En wij zijn er volledig van overtuigd, het alternatieve en absoluut duurzame idee van deze briljante Britse ontwerpster zou zelfs nieuwe horizonten kunnen openen betreft technieken van productverpakkingen en het verminderen van het gebruik van plastic in het milieu.