Deze nieuwe windmolens kunnen een huis gedurende 2 dagen van stroom voorzien met een enkele rotatie
Ze zullen aan zee staan en onze steden van stroom voorzien door de ruimte te maximaliseren. Het model windmolens komt uit de Verenigde Staten dat als het voor de kust wordt geïnstalleerd een huis gedurende 2 dagen zou kunnen aandrijven met een enkele rotatie van de wieken. Het lijdt geen twijfel dat windmolens tot de meest innovatieve vormen van schone energie behoren. De focus van het debat ligt vaak op hun efficiëntie, aangezien ze niet krachtig genoeg zijn om onze steden van stroom te voorzien.
Het project Vineyard Wind uit Massachusetts omvat de implementatie van GE Haliade-X-turbines, die vandaag de dag de beste standaard vertegenwoordigen in termen van grootte, maar vooral qua bruikbaarheid: ze produceren elk 13 MW, een aanzienlijke hoeveelheid.
Een nieuw record om te verslaan voor de groene standaard. GE Haliade-X slaagde erin om in een enkele eenheid 262 MW per uur te produceren in slechts 24 uur, genoeg om minstens 30.000 huishoudens in een enorm gebied van stroom te voorzien. Nieuwe projecten zoals deze zouden helpen om de productie van windmolens te maximaliseren met minder ruimte, omdat voor de productie minder eenheden nodig zijn.
Een revolutie die uit Amerika komt, maar op iedereen een impact heeftt. De grootschalige commercialisering van de molens zal eerst plaatsvinden in de Verenigde Staten, maar als het project als geldig wordt beschouwd, zouden we over een paar jaar dezelfde implementatie kunnen verwachten aan de Europese kusten op de lijnen van het Windpark Landtong Rozenburg aan de oever van de haven van Rotterdam. Daar wordt al gewerkt aan de uitbreiding van het windbassin.
We herinneren je eraan dat de productie van energie uit de wind geen aanleiding geeft tot uitstoot in de atmosfeer.
In de TOP 10 van landen met de grootste focus op het gebruik van schone energie vinden we China op de eerste plaats met een capaciteit van 221 GW, gevolgd door de Verenigde Staten en Duitsland, de eerste in Europa met een totale capaciteit van 59,3 GW. In Europa worden ze gevolgd door respectievelijk Spanje (23GW) dat al 18% van zijn elektriciteitsbehoefte dekt, het Verenigd Koninkrijk (20,7GW) met een zeer hoge concentratie aan offshore-bassins en Frankrijk (15GW) dat steeds meer afstapt van kernenergie.
Voor bestaande windparken wordt er gewerkt en zal de komende jaren verder gewerkt worden om traditionele masten te vervangen door meer geavanceerde technologie, duidelijk productiever en met een betere milieu-impact.
De tractie van de Europese Unie is dan ook goed en daarmee een belangrijke stap op weg naar de totale omschakeling naar schone energie. Dit is een miljardenmarkt die open staat voor exponentieel groeipotentieel, waarop men zich de komende jaren wil focussen.