In Australië dringt een enorme hoeveelheid schuim met slangen de kusten binnen: het scenario is apocalyptisch
Soms kunnen de ergste nachtmerries zich recht voor onze ogen voordoen, misschien de schijn aannemen van iets dat volkomen onschadelijk is. Nee, we vatten niet de plot van een horrorfilm samen, maar zo zouden we wel kunnen samenvatten wat er aan de oostkust van Australië is gebeurd.
Verschillende gewelddadige stormen hebben de maritieme gebieden van New South Wales en Queensland geteisterd en hebben overstromingen, zware regenval en ernstige ongemakken veroorzaakt. Alsof dit alles nog niet genoeg is, zijn er enorme hoeveelheden wit en zacht schuim uit zee gekomen, wat op het eerste gezicht misschien onschuldig lijkt. De realiteit is echter heel anders.
via The Guardian
In gematigde hoeveelheden zou schuim zoals dat in Australië wordt gezien, geen enkele reden tot bezorgdheid geven. Het is jammer dat het fenomeen hier bijna apocalyptische proporties heeft aangenomen, zoals het onder water zetten van kusten en stranden en ze vergelijkbaar maken met omgevingen die uit een enge film komen.
Een echte aanval van schuim, dat is ontstaan als gevolg van gewelddadige atmosferische gebeurtenissen en helaas ook vervuilende stoffen in zich verbergt. Een aspect dat mensen die geen tijd hebben verspild met duiken en spelen in de witte deken die uit de zee komt, in gedachten moeten houden, mede gezien het feit dat dit niet het enige gevaar is dat dit schuim met zich meebrengt.
De autoriteiten hebben de bevolking gewaarschuwd voor de gevaren die dit mariene fenomeen kan verbergen. Binnenin kunnen onzichtbare maar daarom niet minder risicovolle, angstaanjagende zeeslangen, giftige dieren die in deze gebieden verre van zeldzaam zijn, zich verstoppen. Dus hoewel je bij een soortgelijke manifestatie zin zou krijgen om in een schuimende zee te duiken, is het beter om er zo veel mogelijk bij weg te blijven, als je niet tegenover ongewenste en op de loer liggende verrassingen wilt komen te staan…
De beelden die uit Australië komen, spreken tenslotte voor zich: het zeeschuim is zo dicht en overvloedig dat je erin kunt verdwalen, net zoals is gebeurd met een hond die het risico liep erin vast te blijven zitten en die gelukkig werd gered. Bovendien kan deze zachte deken puin en plotselinge sterke stromingen verbergen.
Kortom: een echt scenario als in een apocalyps, dat ons er nogmaals aan herinnert dat de natuur altijd weet hoe ze ons klein kan laten voelen tegenover haar immense kracht.