Dit 8-jarige meisje werd van school gestuurd omdat ze "verliefd" was op een klasgenootje
Een van de dingen die kinderen onderscheidt, is hun spontaniteit. Tijdens de kindertijd bestaan de grenzen aan wat je moet zeggen en wat je moet doen bijna niet, en eigenlijk is dit juist het mooie van het kind-zijn. Allemaal dingen waar de vice-directeur van de Rejoice Christian School in Owasso, Oklahoma, geen rekening mee hield toen hij het nodig achtte om een 8-jarige leerlinge van school te sturen, “schuldig” omdat ze tegen een klasgenootje zou hebben gezegd dat ze "verliefd” op haar was.
Een volkomen onschuldige zin, die het kleine meisje een religieuze lezing kostte en, alsof dat nog niet genoeg was, werd weggestuurd. "De Bijbel zegt dat trouwen alleen is toegestaan met een man, en alleen met een man kun je kinderen krijgen": dit is wat de schoolvertegenwoordiger zei, waardoor Chloe Shelton in tranen uitbarstte, die naar huis ging naar haar moeder en haar vroeg of God nog wel van haar hield.
via Fox 23 News
De woorden van het meisje, die tijdens de pauze op de binnenplaats werden uitgesproken, bevielen haar leraren kennelijk niet, noch de onderdirecteur, die, toen Chloe's moeder hem hierover vroeg, resoluut herhaalde dat de school geen enkele vorm van relatie tussen studenten, laat staan van het homoseksuele type, tolereerde.
De vrouw, verontwaardigd, bedroefd en teleurgesteld door wat er was gezegd en gebeurd, wees erop dat haar dochter zou moeten opgroeien met het idee om van iedereen te kunnen houden die ze wil, hoe dan ook. Woorden die haar positie bij de schoolautoriteiten nog meer verergerden. Het was op dat moment dat de hoofdinspecteur haar vertelde dat hij ook haar andere kind, 5 jaar oud, van school zou sturen.
"Ze schopten mijn kinderen van de enige school die ze ooit hebben bezocht en waar ze aan leraren en vriendjes gewend waren, om iets wat mijn dochter niet weet of helemaal niet begrijpt", was Delanie Shelton's bittere opmerking. De school van haar kant gaf er de voorkeur aan geen openbare opmerkingen over de kwestie te maken, met het argument dat ze dat om privacyredenen niet kon doen.
"Mensen moeten kunnen doen wat hen gelukkig maakt”, voegde Delanie eraan toe, terwijl ze een episode bekendmaakte die, niet verrassend, al snel een publiek geheim werd. Zoals op andere momenten lijkt het erop dat, ondanks vele veroveringen en bewustzijn, het nog steeds moeilijk is om tolerantie en acceptatie in de praktijk te brengen, zelfs als dergelijke waarden zouden moeten worden onderwezen.