Deze man is de vele telefoontjes met reclame zat en heeft zijn nummer omgezet in een betaald nummer
Laten we eerlijk zijn: niemand ontvangt graag telefoontjes met reclame. Het is een fenomeen dat in de loop der jaren steeds frequenter en omvangrijker is geworden in elk deel van de wereld, ook dankzij het feit dat onze contactgegevens steeds vaker worden gevraagd in veel dagelijkse operaties en bijna zonder dat we het weten, hergebruikt kunnen worden.
Als ook jij, zoals de Engelse hoofdrolspeler in ons verhaal, last hebt gehad van deze telefoontjes, zul je verrast en geamuseerd zijn te ontdekken wat hij deed om er vanaf te komen. De vondst is een van die legendarische en die voorbestemd is om over te praten: de ergernis van de telefoontjes in kwestie is voor hem een bron van inkomsten geworden!
via BBC
Na jaren en jaren van telefoonreclames, besloot Lee Beaumont dat hij er genoeg van had en ging hij over op tegenmaatregelen. De man, oorspronkelijk afkomstig uit Leeds, in het Verenigd Koninkrijk, vond dat het tijd was om de situatie in zijn voordeel om te buigen en maakte van zijn nummer een betaald account.
Op deze manier zou hij eraan hebben verdiend als iemand contact zou hebben opgenomen met hem - uiteraard niet het enige telefoonnummer in zijn bezit - door een bedrag als percentage en op basis van de minuten van het gesprek te ontvangen.
Vanaf dat moment leverde hij elke keer dat hij iemand zijn nummer moest geven, het veranderde nummer en begon hij er echt geld aan te verdienen. Volgens wat hij vertelde aan de BBC, die hem interviewde om zijn verhaal bekend te maken, verzamelde hij in korte tijd meer dan 340 euro.
Natuurlijk, zoals Beaumont zelf vertelde, ergerden sommigen zich aan zijn nummer, maar de man aarzelde nooit om eerlijk en kalm te antwoorden en de reden voor zijn keuze uit te leggen. En aangezien telemarketing na verloop van tijd winst voor hem werd, gaf hij toe dat hij bijna hoopte dat ze in grote hoeveelheden zouden arriveren. De bijzondere episode had een grote weerklank, de telefoonmaatschappijen kwamen zelfs tussenbeide en raadden soortgelijke middelen voor particuliere gebruikers af, die als contractuele overtredingen worden beschouwd.
Wat vind jij? Een geniale vondst of overtrad hij de regels?