De hijab met een "anti-grip" -oplossing wordt getest om meer moslimvrouwen voor de politie te werven

Janine image
door Janine

07 Maart 2021

De hijab met een "anti-grip" -oplossing wordt getest om meer moslimvrouwen voor de politie te werven

De hijab is een kledingstuk dat door moslimvrouwen wordt gedragen om het hoofd en een deel van het gezicht te bedekken. Er zijn verschillende soorten en elk van deze weerspiegelt de verschillende culturele nuances. Om diversiteit te respecteren, meer veiligheid te bieden aan moslimagenten en om moslimvrouwen aan te moedigen zich bij de politie aan te sluiten, creëerden Nieuw-Zeelandse officieren een "anti-grip" hijab die officieel operationeel werd na 16 maanden onderzoek.

via leics.police.uk

newzealandpolice/instagram

Deze hijabs zijn gemaakt van een sportief materiaal en zijn bevestigd met magnetische knopen om de drager te helpen ze snel dicht en los te knopen. Ze worden gedefinieerd als "anti-grip" omdat ze, dankzij hun knopen, een snelle vrijlating mogelijk maken als ze worden vastgegrepen door een aanvaller, waardoor wordt voorkomen dat de politieagente in gevaar komt. De hijab is ook ontworpen om comfortabel te worden gedragen onder hoofdtooien, zoals petten en oortelefoons. Het kostte ongeveer 16 maanden onderzoek en ontwikkeling om de meest geschikte stof, model en pasvorm te vinden. De ontwerpers van Massey University College in Wellington zorgden ervoor.

newzealandpolice/instagram

Studente Khadeejah Mansur sloot zich aan bij de strijdkrachten en zei, na het testen van het product, dat laatstgenoemde haar uniform erg comfortabel en compleet maakte. Ze kan al haar taken uitvoeren, maar blijft bedekt. De vrouw is ervan overtuigd dat dankzij deze hijab veel moslimvrouwen zich bewust kunnen worden van het feit dat de politie zich inzet voor individuele behoeften. Ten slotte hoopt Khadeejah dat het zien van een vrouw met een hijab aan de frontlinie veel vrouwen zal inspireren om een ​​carrière bij de politie na te streven.

leichestershire_police/instagram

Een geweldig designproject, waar veel mensen bij betrokken waren en dat maanden duurde om eindelijk getest te worden, met een geweldige missie. Iedereen heeft verschillende culturele behoeften en het is belangrijk dat, ook op het werk, diversiteit wordt gerespecteerd en gekoesterd, waardoor bescherming en inclusie wordt gegarandeerd, zelfs als dit ten koste gaat van het aanpassen van uniformen of het aanbrengen van enkele veranderingen. Toen de politie van Leicestershire - in Engeland - de door Nieuw-Zeeland aangenomen oplossing observeerde, namen ze dezelfde oplossing aan. Arriveert het ook in andere landen?