Een kunstenaar gebruikt kunstmatige intelligentie om de gezichten van historische figuren na te bootsen: 13 suggestieve beelden
Kunstmatige intelligentie omvat al die technieken en methodologieën die het ontwerp van oplossingen mogelijk maken die het werk van het menselijk brein lijken te zijn. Het kan op verschillende gebieden worden toegepast, maar de kunstenaar Nathan Shipley gebruikte het om de gezichten van historische personages te reproduceren. Anna Boleyn, Mary Tudor, Koningin Elizabeth, Beethoven, Shakespeare zijn personages die iedereen kent. We bestudeerden hun geschiedenis, hun werken, de gebeurtenissen waarvan ze protagonisten waren; we zagen hun portretten in geschiedenisboeken: juist die portretten waren, in een tijd waarin fotografie nog ver weg was, de enige manier om iemands uiterlijk vast te leggen.
Maar in hoeverre kunnen de schilderijen de werkelijkheid reproduceren? Hoe goed slaagden de kunstenaars erin de eigenschappen en uitdrukkingen van de personages vast te leggen? Nathan Shipley deelde zijn werken op zijn Instagram-pagina: hij gebruikte technologie om de gezichten van de personages op een realistische manier weer te geven, en de resultaten lijken identiek aan die van de foto's.
1. Koningin Elizabeth I van Engeland.
Als we door de afbeelding scrollen, kunnen we de details zien die Nathan wist te reproduceren.
2. Anna Boleyn.
De indrukwekkende weergave van gezichtsvormen, tekenen van donkere kringen en haarstijl.
3. Mary Tudor.
4. Henry VIII van Engeland.
5. Rembrandt.
Hij heeft ook de rimpels weergegeven.
7. William Shakespeare.
Bekijk de details van dichtbij.
8. Benjamin Franklin.
9. Johann Sebastian Bach.
10. Ludwig van Beethoven.
De afbeelding gecreëerd door kunstmatige intelligentie heeft andere details dan het schilderij. Hoe was Beethoven in werkelijkheid?
11. Marie Antoinette.
12. George Washington.
13. Edward VI.
Op sommige werken besloot Shipley om de afbeelding realistischer te maken door rimpels of sproeten aan de personages toe te voegen. Kunstmatige intelligentie simuleert, dankzij een algoritme, menselijke kenmerken vanuit elk type weergave: het kan een schilderij, een foto, een tekening of een cartoon zijn. Het is duidelijk dat hoe meer de reproductie trouw zal zijn aan de werkelijkheid - iets wat we nauwelijks kunnen weten - hoe nauwkeuriger het uiteindelijke resultaat zal zijn. Als je je ooit hebt afgevraagd hoe personages er in het echte leven uitzagen, heeft Nathan je zeker een antwoord kunnen geven.