Hij heeft de huur al maanden niet ontvangen en gooit alle spullen van de huurder op straat: volgens de rechter heeft hij ongelijk en beboet hem
Wonen in een huurwoning of het bezitten van een huurwoning is niet altijd gemakkelijk. Niet alleen kunnen problemen met verhuurders vaak onaangenaam zijn, maar dezelfde huurders kunnen huiseigenaren veel problemen bezorgen.
De hoofdrolspelers van het verhaal dat we je gaan vertellen weten erover mee te praten: een eigenaar en zijn huurder die niet op goede voet staan. Vooral na het gebaar dat de eerste besloot te ondernemen, moe van de gemiste betalingen van de maandelijkse termijnen.
via Daily Mail
Antanas Danilevicius was achter met de maandelijkse huur van zijn huis in Sheffield, in het Verenigd Koninkrijk. Helaas is dit geen vreemde of op de een of andere manier ongebruikelijke situatie: om verschillende redenen en vooral als je geen stabiele en goedbetaalde werksituatie hebt, kan het gebeuren. In gevallen als deze zijn er voor een huiseigenaar de middelen om de huurder uit te zetten, zelfs als de procedures - althans in het Verenigd Koninkrijk - een zeer specifieke juridische procedure vereisen die moet worden gevolgd, bestaande uit waarschuwingen en herinneringen die vervolgens het vertrek van de in gebreke blijvende huurder moeten rechtvaardigen.
Kortom, het is niet zo eenvoudig, al zal het niemand bevallen om de verschuldigde betalingen voor een eigendom niet te ontvangen. De huisbaas van Antanas heeft echter besloten om verder te gaan dan de verschillende juridische stappen. Op een dag, toen zijn huurder thuiskwam, vond deze al zijn bezittingen verspreid op de stoep voor het huis.
Ingepakte kleding, huishoudelijke artikelen, persoonlijke bezittingen, linnengoed en zelfs het speelgoed van zijn zoontje: alles lag daar, buiten, en het was onmogelijk om weer het huis binnen te komen, omdat de eigenaar het slot had vervangen. Het duurde niet lang of de zaak werd algemeen bekend en kwam zelfs voor de rechter.
Marco Verch/CCNull - Not the actual photo
Precies in de rechtbank stelden de rechters vast dat wat de huisbaas deed niet legaal was, en veroordeelden hem tot het betalen van een boete van meer dan 750 euro als vergoeding voor de schade die Danilevicius had geleden. In het Verenigd Koninkrijk is het in feite de rechtbank die de uitzetting moet toestaan, strikt na kennis te hebben genomen van alle waarschuwingen van niet-betaling. De eigenaar van het huis handelde verkeerd en hij moest ook de juridische kosten betalen.
"Het was een illegale uitzetting", zegt Janet Sharpe, directrice huisvestingsdiensten in de stad Sheffield. "Deze intimidatie mag niet worden getolereerd." Een gebaar dat ongetwijfeld impulsief was, dat tegenstrijdige meningen en oordelen heeft opgeleverd van de mensen die op het nieuws reageerden. Er waren mensen die de kant van de huurder kozen en degenen die hun mening gaven over de buitensporige duur van de uitzettingsprocedures. Een ongetwijfeld omstreden situatie: hoe denk jij erover?