Buren laten briefje achter op het roze busje van een man: "parkeer dat monster ergens anders"
Steek je hand op als je nog nooit problemen hebt gehad met je buren. Het is niet vanzelfsprekend om tolerante of rustige mensen, met wie we goed kunnen opschieten, te vinden, nietwaar? De man die besloot zijn verhaal te delen, is hier op een vervelende manier achter gekomen en vertelde verbijsterd wat er was gebeurd.
Zou je ooit denken dat je vervoermiddel de buren zou kunnen irriteren alleen omdat het een ongebruikelijke kleur heeft? We hebben het niet over parkeren in verkeerde posities, noch over belemmeringen voor de circulatie, maar alleen, juist, over de kleur. Zo was het voor deze persoon, die een onvriendelijk briefje op de voorruit van zijn werkbusje vond, ondertekend door enkele mensen die in dezelfde straat als hij wonen.
"Parkeer dat monster voor je eigen huis, niet voor dat van mij!” Dit zijn de woorden die een inwoner van Kidsgrove, een Engels stadje in Staffordshire, met enorme verbazing las op een stuk papier dat op de voorruit van zijn busje was “afgeleverd".
Het betreffende voertuig, met een felroze kleur, werd blijkbaar niet gewaardeerd door de andere bewoners, die zich genoodzaakt voelden hun onbeschofte oordeel te uiten toen de man het aan het einde van de straat moest parkeren. Naast het eerder genoemde bericht kwam er nog een ander, waarin hij de man "roekeloos" noemde en werd ondertekend door "minstens vier ongelukkige buren", die vroegen om het busje ergens anders te parkeren”.
De man, verbijsterd door wat er gebeurde, probeerde met ze te praten en het uit te leggen, maar zijn buren weigerden eenvoudig elke confrontatie. "Ik kan er niets aan doen - zei de eigenaar van het busje - het is een busje waar ik mee moet werken, het is zeker niet mijn schuld, en ik weet dat die kleur afschuwelijk is".
Alsof dat nog niet genoeg was, legde de man ook uit dat hij het voertuig daar had geparkeerd om te voorkomen dat het de doorgang op een ander deel van de weg zou belemmeren. Geen "chromatische pesterij” dus, alleen burgerzin en noodzaak. Elementen die echter niet werden gewaardeerd door de mensen die in dezelfde straat wonen als hij, die het in plaats daarvan gepast achtten hem op die manier aan te spreken, struikelend over een vermeend ongemak dat de man in werkelijkheid niet wilde creëren.
"Hij staat daar alleen 's nachts geparkeerd - zei de man - eens in de twee weken". Het is echter duidelijk dat dit alles niet voldoende is om tolerantie en beleefdheid te laten zegevieren. Wat vind jij? Wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan?