Ze brengen haar $700 in rekening nadat ze 7 uur op de eerste hulp had gewacht zonder dat ze werd onderzocht
Soms gebeuren er zulke absurde dingen dat het vrij moeilijk is om te geloven dat ze waar zijn. Het is duidelijk dat niemand graag naar de eerste hulp gaat, of het nu gaat om kleine of ernstiger gezondheidsproblemen. Stel je echter voor dat je daar bent, 7 uur wacht en, zonder dat iemand speciale medische onderzoeken heeft gedaan, je ook nog een rekening van 700 dollar krijgt.
Science fiction? Niet echt, want dit is precies wat er gebeurde met de Amerikaanse vrouw waarover we je gaan vertellen. Na al die tijd te hebben gewacht, besloot ze naar huis te gaan en ontving ze een paar weken later de onverwachte rekening. Geen misverstanden of fouten: het was echt aan haar gericht, ze had het moeten betalen, ook al bleek haar bezoek aan de eerste hulp in wezen nutteloos.
via FOX 5 Atlanta
Na een hoofdwond besloot Taylor Davis voor de zekerheid naar de eerste hulp van het Emory Decatur Hospital in Georgia te gaan. Volgens wat ze zei, was ze aanvankelijk terughoudend om dat te doen, maar uiteindelijk ging ze er toch liever heen. Jammer dat, eenmaal daar, haar ervaring allesbehalve positief was.
Na een zeer lange wachttijd van 7 uur zonder dat ze op enigerlei wijze werd onderzocht of geholpen, besloot ze te vertrekken, verontwaardigd over wat er gebeurde. Gelukkig had haar trauma niet al te grote gevolgen, ook al kwam er in de weken daarna een totaal onwelkome en onverwachte verrassing voor haar. Waar hebben we het over? Simpel en tegelijkertijd absurd: de ziekenhuisvergoeding, die haar $700 in rekening bracht alleen voor haar verblijf daar op de eerste hulp.
Jori Samonen/Pxhere - Not the actual photo
Als het je ongelooflijk lijkt, weet dan dat je in goed gezelschap bent. Taylor Davis zelf dacht eerst aan een fout of een misverstand tussen haar en de gezondheidsinstelling. Dus belde ze het ziekenhuis om te ontdekken dat alles normaal was. De persoon die de telefoon opnam, vertelde haar dat dit gewoon het "ziekenhuisprotocol" was en dat het als zodanig moest worden gerespecteerd. Davis moest daarom de rekening betalen "zelfs als ze was binnengekomen zonder te zijn onderzocht”.
"Niemand heeft mijn vitale functies gecontroleerd, niemand heeft me geroepen, niemand heeft me onderzocht - becommentarieerde de vrouw die haar verhaal aan de media vertelde - het is absurd dat ik daar zeven uur heb gezeten en dat ik er nog voor moet betalen ook”. De vertegenwoordigers van Emory Healthcare waren, ondanks de protesten van de vrouw, onvermurwbaar: "je moet betalen voordat je wordt onderzocht, niet om onderzocht te worden", antwoordden ze.
Een soort belasting dus die deze structuur rekent aan degenen die er aankomen, zelfs als er in feite geen service wordt aangeboden. De absurde episode die Taylor Davis meemaakte, zorgde zoals verwacht voor een brede weerklank, in de Verenigde Staten en daarbuiten. Het zet ons zeker aan het denken dat een plaats die mensen in moeilijkheden zou moeten helpen, de hoofdrolspeler kan zijn in vergelijkbare situaties. Wat vind je van dit verhaal?