Ondernemer ziet werkneemster huilend aan haar bureau: haar woorden gaan viraal
Onze gemoedstoestand heeft grote invloed op het werk en de manier waarop we met onze werktaken omgaan. Als onze zorgen voortkomen uit ernstige familieproblemen, is het niet moeilijk te begrijpen waarom de vrouw over wie we je gaan spreken zo reageerde. Haar baas en CEO van het bedrijf vertelde het verhaal: toen hij zijn werkneemster zag huilen, benaderde hij haar en vroeg wat er aan de hand was.
Bernie Reifkind is een ondernemer van een bedrijf gevestigd in Los Angeles. In een bericht op Linkedin, dat in zeer korte tijd viraal ging, vertelde hij het verhaal: “Ze zat stil te snikken aan haar bureau, rond 7.45 uur in de ochtend. Ik vroeg haar of alles in orde was. Ze vertelde me dat haar zoon ziek was en de hele nacht op was geweest. Ze had wallen onder haar ogen. Ik vroeg haar: "Dus wat doe jij hier op kantoor?" Ze zei dat ze door haar "ziektedagen" heen was en het zich niet kon veroorloven om nog een dag te missen. Ik stuurde haar naar huis en beloofde dat ze zou worden uitbetaald. Ook schreef ik haar ter plekke een cheque uit voor extra geld om haar onmiddellijke financiële zorgen te verlichten. Ze was ongelooflijk dankbaar. Tot op heden is ze mijn beste medewerkster, niet alleen vanwege haar talent, maar ook vanwege haar loyaliteit."
Bernie wendde zich tot andere ondernemers en schreef: “jullie moeten begrijpen dat de meeste mensen het gewicht van de wereld op hun schouders dragen en veel ballen in de lucht moeten houden. Kinderen, huishouden, echtgenoten, belangrijke andere mensen, bejaarde ouders, hypotheekbetalingen, autoreparaties, enz. De meedogenloosheid van het leven. Mensen maken zich zorgen over hun baan. Stel de hardwerkende werknemers ALSJEBLIEFT gerust dat hun werk waar mogelijk zeker is. Loyaliteit komt van twee kanten."
Kortom: geconfronteerd met de malaise van de vrouw, die haar privéleven niet kon combineren met het beroepsleven, kalmeerde Bernie haar en gaf haar steun, ook economisch. Bernie werd geprezen op sociale netwerken en werd beschouwd als een voorbeeld om te volgen: loyaliteit aan het werk komt van beide kanten. Er zijn situaties waarin werkgevers extra hulp van werknemers nodig hebben en er zijn situaties waarin werknemers hun werkgever nodig hebben. Wat vind je van zijn woorden?