Een gras gevonden dat gloeit in het donker en smaakt naar zout en azijn: de merkwaardige ontdekking
Hoewel de wetenschap tegenwoordig grote vooruitgang heeft geboekt bij het identificeren en catalogiseren van de elementen waaruit onze planeet bestaat, is de natuur altijd in staat om merkwaardige en bijzondere verrassingen te reserveren, zoals degene waarover we je gaan vertellen.
Op deze manier kunnen we de ontdekking samenvatten die werd gedaan door een groep wetenschappers die tijdens een reeks nachtelijke experimenten die werden uitgevoerd door verschillende soorten meerjarig gras te manipuleren, de aanwezigheid van een heel bijzonder gras opmerkten. Niet alleen vanwege het aspect, maar ook... vanwege de smaak!
via ABC
Soms, om er zeker van te zijn dat je een nieuwe en belangrijke ontdekking hebt gedaan, moet je het proeven. Precies: de wetenschappers van de University of Western Australia, die in de droge omgeving van de Outback werkten, realiseerden zich dat ze met iets ongewoons werden geconfronteerd vlak nadat ze dat merkwaardige gras hadden geproefd. Immers, waar anders zou zo'n ongewoon natuurlijk element te vinden zijn dan in Australië?
De elementen die het prachtige eilandcontinent bevolken lijken ons altijd te willen blijven verrassen. En zo was het ook deze keer weer. In de schemering kon de groep botanische experts niet anders dan een glimp opvangen van sommige planten die eruitzagen als niets anders dan lokaal onkruid. Dat er achter dat aspect op zijn zachtst gezegd ook een ander merkwaardig element zat, hadden ze zeker nooit kunnen vermoeden.
Als gras dat oplicht in het donker op zichzelf al iets bijzonders is, stel je dan eens voor dat deze plant ook naar zout en azijn smaakt. "Iemand likte op een gegeven moment aan zijn vingers - zei de onderzoeker Matthew Barrett - en hij proefde die smaak, het leek zout en azijn".
Pixabay - Not the actual photo
Volgens latere onderzoeken uitgevoerd door de onderzoekers, behoren de specifieke grassen die praktisch bij toeval zijn ontdekt tot twee soorten van de grassenfamilie, Triodia scintillans en Triodia vanleeuwenii genaamd, die deel uitmaken van een groep van meer dan 60 vergelijkbare soorten die in Australië bekend zijn. Het kenmerk waardoor ze in het donker gloeien, is de aanwezigheid van vele druppels water of hars op de bladeren, geconcentreerd in zulke grote hoeveelheden dat ze "sprankelend" worden. Het is ook hier aan te danken dat ze de verzengende omgeving van de Outback zouden kunnen overleven.
En alsof dat nog niet genoeg is, lijken deze meerjarige grassen door Moeder Natuur tot in de perfectie "gekruid" te zijn! Een heel merkwaardige ontdekking, vind je niet?