Een Afrikaanse olifant bevalt van een tweeling: een zeldzame gebeurtenis die in decennia niet is gezien
De geboorte van een nieuw levend wezen is altijd een bron van grote emotie en het is onvermijdelijk om een sterke tederheid te voelen voor een kleintje die net ter wereld is gekomen, maar de gebeurtenis wordt nog specialer en ontroerender als het om dieren gaat van beschermde soorten. Denk aan die bedreigde exemplaren, die verschillende verenigingen elke dag proberen te beschermen: dit is bijvoorbeeld het geval van de Afrikaanse olifant, die al enige tijd op de lijst staat van de ernstig bedreigde diersoorten.
Om deze reden is wat er in Kenia is gebeurd een feit dat de media over de hele wereld heeft ontketend vanwege de zeldzaamheid ervan.
via CNN Travel
In het Samburu reservaat, in Nairobi, werd een olifanten-tweeling geboren: een feit dat uitzonderlijk is aangezien tweelingen bij dikhuiden slechts in één procent van de gevallen voorkomen. Om deze reden hebben moeders zelden genoeg melk om twee kleintjes te voeden.
De laatste keer dat hetzelfde fenomeen zich voordeed dateert van 2006, meldt "Save the Elephants", een lokale liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor het behoud en de toekomst van de soort.
Bovendien is de zwangerschap van een olifant de langste onder de bestaande zoogdieren, met een duur van 22 maanden en geboorten vinden ongeveer om de vier jaar plaats, gedurende maximaal vijf zwangerschappen gedurende het hele leven.
De twee kleine olifanten, een mannetje en een vrouwtje, hebben nog geen naam, maar ze werden beroemd zodra ze het licht zagen: op hun eerste levensdag hebben ze het reservaat al gepatrouilleerd, geleid door hun moeder Bora en door een mannelijk exemplaar dat heel voorzichtig en beschermend voor hen was.
De kalven werden door de zoölogen van het safaripark gevoed met een speciaal voer, dat, wanneer geïntegreerd met de melk van de moeder, hen in staat zou moeten stellen zich te ontwikkelen door te voldoen aan de behoeften die nodig zijn voor de groei.
Afrikaanse olifanten worden met uitsterven bedreigd door stroperij, die tot doel heeft ivoor te commercialiseren in Aziatische landen. Het Keniaanse Ministerie van Toerisme heeft echter uitstekend nieuws verspreid: de bescherming van de soort en de inzet om stropers te bestrijden heeft zijn vruchten afgeworpen, aangezien het aantal olifanten in het gebied de afgelopen jaren is toegenomen.
We wensen deze beroemde en fantastische Afrikaanse tweeling veel geluk en een lang leven toe.