Hij ontdekt dat zijn vrouw de baby in de auto achterlaat en leert haar een lesje: "Ben ik te ver gegaan?"
Voor kinderen zorgen is een grote verantwoordelijkheid: het vraagt aandacht en inzet, zeker als ze nog niet voor zichzelf kunnen zorgen. Wanneer een ouder overdag de zorg over een kind van een paar maanden aan de ander toevertrouwt, moet hij kunnen vertrouwen op zijn scrupuleuze verantwoordelijkheidsgevoel. Soms gebeurt dit echter niet, misschien terwijl een van de twee er geen weet van heeft.
Het overkwam een man, die ontdekte dat zijn vrouw een vreemde gewoonte had met betrekking tot hun zoon en nam het web in vertrouwen.
via The Sun
De vader in kwestie schreef een post waarin hij gebruikers vertelde dat hij een bittere verrassing kreeg: terwijl hij en zijn vrouw via een online applicatie eten voor de lunch bestelden, stelde de man de vrouw voor om te kiezen voor een plek die erin voorziet het eten af te halen zonder uit de auto te hoeven stappen, om te voorkomen dat het kind van het zitje wordt losgemaakt en het kort daarna opnieuw moet vastmaken.
Een handigere en snellere oplossing, aangezien verschillende fastfoodrestaurants een doorgang met de auto bieden om snel de bestellingen op te halen.
Op dat punt antwoordde de vrouw echter dat het geen probleem zou zijn om hun zoon een paar minuten in de auto te laten terwijl zij de lunch meenamen, zoals ze zo vaak deed.
De man had geen idee van deze gewoonte van zijn vrouw en sprak zijn teleurstelling uit: "Toen ik uitlegde dat ik het er niet mee eens was het kind ook maar een minuut alleen in de auto te laten, vertelde ze me dat ze dat sinds hij is geboren doet en het altijd goed is gegaan.”
De vrouw zei dat ze het kind verschillende keren in de auto had achtergelaten: als ze eten moest halen, of naar het postkantoor of de apotheek ging.
"Ik stond versteld", schreef de gebruiker. "We wonen niet in een gevaarlijk gebied, maar het is ook niet heel veilig. Ik heb haar gezegd het nooit meer te doen."
Pixabay - Not the actual photo
De vrouw gaf uiteindelijk toe dat ze nooit had nagedacht over de mogelijke gevaren waaraan ze de baby met dat gedrag blootstelde, en voegde eraan toe dat ze het nooit meer zou doen.
Jammer echter dat de man na die confrontatie zijn vrouw op heterdaad betrapte: terwijl hij naar huis terugkeerde, zag hij dat de auto van de vrouw bij een tankstation stond. Omdat ze geen benzine aan het tanken was, dacht de jonge vader dat de moeder van zijn zoon in de winkel was om wat snacks te kopen.
Dus bedacht hij om naar binnen te gaan om haar te verrassen, maar hij was het die een verrassing kreeg en zeker geen leuke: het kind was niet bij zijn moeder, maar in het autostoeltje wachtend op de terugkomst van de vrouw.
“De auto was niet eens op slot”, zei de man. "Ik weet niet wat me bezielde, maar op dat moment besloot ik mijn zoon mee te nemen en hem in mijn auto te zetten." Ondertussen verplaatste de man zijn voertuig naar een ander deel van de parkeerplaats en wachtte tot de vrouw terugkeerde. "Het duurde zes minuten voordat ik haar zag aankomen. Toen ze zag dat de baby er niet was, was ze even verbijsterd, toen begon ze verwoed om zich heen te kijken en te huilen."
Toen hij zag dat ze de telefoon pakte, waarschijnlijk om contact op te nemen met de politie, verscheen de man.
"Ik parkeerde, stapte uit en opende de deur van mijn zoon om hem te laten zien", vervolgde hij. "Ze zag er enorm opgelucht uit, maar meteen daarna werd ze boos op me en vroeg me waarom ik haar dit aandeed. Ik vertelde haar dat ze haar lesje moest leren, dat ze had beloofd hem niet meer in de auto achter te laten en dat ze buitengewoon onverantwoordelijk was."
De man benadrukte hoe gemakkelijk het voor hem was om de baby mee te nemen zonder dat iemand het merkte, waarmee hij het reële gevaar aantoonde dat de baby liep.
"Als hij echt door iemand was meegenomen, zou het 100% haar schuld zijn geweest.”
De vrouw beschuldigde hem echter in een vlaag van woede van "wreed en psychotisch". Nadat ze tevergeefs had geprobeerd de baby terug naar haar auto te brengen, heeft ze de hele dag niet met haar man gesproken.
Toen de twee weer begonnen te praten, bleven ze bij hun respectievelijke punt: de vrouw eiste excuses voor de schrik die ze had geleden, terwijl zij het voor de auteur van het verhaal zou moeten zijn die haar verontschuldigingen zou moeten aanbieden.
De man vraagt zich echter af of hij niet heeft overdreven: "Ben ik te ver gegaan?" vraagt hij gebruikers.
Wat denk jij? Heeft hij er goed aan gedaan om de vrouw een lesje te leren of reageerde hij overdreven?