Volgens de legende bevatte deze steen een demon: na duizend jaar spleet hij in tweeën

Janine image
door Janine

12 Maart 2022

Volgens de legende bevatte deze steen een demon: na duizend jaar spleet hij in tweeën

Bijgeloof is iets dat verband houdt met oude populaire tradities, die in de loop van de tijd zijn doorgegeven, van generatie op generatie. Mensen zijn onderverdeeld in twee categorieën: degenen die in paranormale verschijnselen geloven en degenen die denken dat deze dingen niet bestaan. Hoe dan ook, zelfs de laatste van de sceptici zou een angstig gevoel kunnen ervaren bij het luisteren naar verhalen over terreur of het zien van een mysterieuze schaduw midden in de nacht. Uiteindelijk kan niemand van ons echt weten wat de waarheid is en wat we niet weten, roept onvermijdelijk angst op.

Om deze reden slapen waarschijnlijk de meeste inwoners van Nasu, in Japan, niet goed. De reden? Een demon zou uit zijn "gevangenis" zijn gekomen en ongestoord rond circuleren.

via Daily Star

ウィキ太郎 Wiki Taro/Wikimedia commons

ウィキ太郎 Wiki Taro/Wikimedia commons

Een grote rots had, volgens de populaire legende, duizend jaar lang een boosaardige vrouwelijke en extreem krachtige ziel omsloten.

Het enorme rotsblok heet Sessho-seki en werd in tweeën gespleten gevonden. Dit betekent dat de demon weer vrij is.

De mythe vertelt dat de rots, ook wel “Dodelijke Steen” genoemd, in staat is om iedereen te doden die hem aanraakt. Oorspronkelijk was de gigantische steen in werkelijkheid het levenloze lichaam van een mooie vrouw, Tamamo-no-Mae. Voordat ze stierf, was ze getransformeerd in een vos met negen staarten om keizer Konoe aan te vallen en te elimineren en de troon te bestijgen. Een krijger slaagde er echter in het schepsel te stoppen en haar te doden. Op dat moment veranderde het lijk weer van vorm en werd het de grote steen.

Een boeddhistische monnik zorgde voor het uitdrijven van de rots en een millennium lang werd er niet meer over Sessho-seki gesproken.

Totdat iemand merkte dat het rotsblok in tweeën was gedeeld.

De redenen zijn toe te schrijven aan de verstreken tijd en de weersomstandigheden, maar de gebeurtenis zorgde toch voor enige bezorgdheid bij de lokale bevolking.

Velen hebben er op sociale media op gereageerd en hun angst getoond: "Na bijna 1000 jaar is de demonen-vos vermoedelijk weer op vrije voeten", schreef een gebruiker.

Anderen hebben de episode echter afgezwakt en er grappen over gemaakt.

De lokale vrijwilligers van de groep Masaharu Sugawar daarentegen beperkten zich tot het betreuren dat een belangrijk symbool van de stad is gebroken en dat de reden simpelweg te wijten was aan de lange levensduur van de rots.

Wat denk jij? Zou je je voelen zijn als je wist dat een hypothetische demon uit zijn oude schuilplaats is gekomen op zoek naar wraak?