Twee jongens lanceren een inzamelingsactie om een Caribisch eiland te kopen en creëren een nieuwe micronatie
Wie wil er nu niet een eiland kunnen kopen? Een "kleine" plek in de wereld bezitten, waar je je toevlucht kunt nemen om een paar maanden of een heel leven door te brengen? Het is zeker een ambitieus verlangen, dat deel uitmaakt van die dromen die - in de meeste gevallen - dat blijven zonder het zelfs maar te proberen. Een eiland kopen is niet niks en vereist een enorme hoeveelheid kapitaal, maar twee jongeren gaven niet op totdat ze het doel hadden bereikt.
Het gaat om Gareth Johnson en Marshall Mayer, oprichters van het project Let's buy an island sinds 2018 die een eiland in Belize hebben veroverd.
via CNN Travel
De twee ontmoetten elkaar tijdens een reis en begonnen het onderwerp toerisme te bespreken, zich afvragend hoeveel het zou kosten om een eiland te kopen.
"We realiseerden ons dat er in werkelijkheid delen van de wereld waren waar het ‘haalbaar' was als we onze middelen zouden bundelen", zeiden ze.
Zo startten de twee jongeren een inzamelingsactie en wisten ze een bedrag van 300.000 euro op te halen.
Met de opbrengst kochten Gareth en Marshall Coffee Caye voor 165.000 euro - exclusief belastingen - een Caribisch eiland 15 kilometer uit de kust van Belize met een oppervlakte van 40.469 vierkante kilometer, en noemden het "Prinsdom Islandia”, ter ere van hun land. Het eiland werd in 1981 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.
Het idee is om het toerisme in het gebied aan te moedigen en een echte micronatie te creëren: zelfs als het niet officieel is erkend, heeft het eiland zijn eigen regering, een vlag en een volkslied.
Meer dan honderd mensen uit 25 verschillende staten, die tot totaal verschillende categorieën behoorden, droegen bij aan crowdfunding. De nieuwe eigenaren hebben nog steeds geen precieze plannen voor wat er gaat gebeuren, omdat ze niet dachten zo ver te kunnen komen met hun project.
Het aspect van het eiland is typisch Caribisch: het wordt gekenmerkt door talloze mangroven en kokospalmen, omgeven door een prachtige oceaanachtergrond: een echte tropische oase.
Nu kunnen de twee jongens er een fantastische toeristische bestemming van maken, zoals ze vanaf het begin hadden gewild.
Zou je het willen bezoeken?