Collega's organiseren een verrassingsfeestje voor hem, hij krijgt een paniekaanval en wordt ontslagen
Op de werkvloer zijn we soms getuige van de meest uiteenlopende situaties. Collega's, werkgevers en medewerkers zijn niet allemaal hetzelfde en daardoor kan het gebeuren dat je nogal sterke tegenstellingen tegenkomt. Tot het punt dat een situatie die als kalm, sereen en leuk wordt beschouwd, kan veranderen in een echte nachtmerrie.
De medewerker die voor zijn verjaardag een surpriseparty van zijn collega's kreeg, weet daar alles van. Het is niet zo vanzelfsprekend dat dit soort situaties bij iedereen in de smaak valt, vooral niet als je in principe last hebt van stoornissen die verband houden met angst en paniek. De man in kwestie heeft soortgelijke problemen; het personeel van het bedrijf hield hier echter geen rekening mee en de medewerker kreeg uiteindelijk een heuse paniekaanval. Alsof dat nog niet genoeg was, werd hij na deze episode ook nog ontslagen vanwege zijn "gedrag". Laten we eens kijken.
via Twitter
Steve Jurvetson/Flickr - Not the actual photo
Houd je van verrassingsfeestjes? Als je nee hebt geantwoord, weet dan dat je niet de enige bent. Niet iedereen houdt er namelijk van om in het middelpunt van de belangstelling te staan, en ook niet om mensen te vermaken die er voor hen zijn. Als we hierbij ook nog gezondheidsproblemen optellen, zoals mogelijke paniek- en angstaanvallen, dreigt het georganiseerde feest plotseling te veranderen in een echte boosaardigheid jegens degenen die het ontvangen.
Daarom waarschuwde Kevin Berling, een laboratoriumtechnicus bij Gravity Diagnostics, een in Kentucky gevestigd Amerikaans bedrijf, zijn baas dat zo'n feestje hem een paniekaanval zou hebben kunnen bezorgen. De feestjes die op deze manier tijdens de lunchpauze in het bedrijf werden georganiseerd, zijn een soort traditie, maar in het geval van Berling zouden ze hem grote stress hebben bezorgd, waar de anderen rekening mee hadden moeten houden.
Lars Plougmann/Flickr - Not the actual photo
Dat gebeurde echter niet, en het feest werd toch georganiseerd. De manager die Kevin in vertrouwen had genomen, zou volgens wat is vernomen, vergeten zijn anderen te waarschuwen voor de gezondheidstoestand van zijn collega, die, zoals verwacht, het slachtoffer werd van een paniekaanval. Een spandoek, een verjaardagstaart en al zijn collega's die zich voor hem hadden verzameld - het werd hem allemaal teveel, en de medewerker kon het niet helpen, maar sloot zich op in zijn auto en ging weg van het feest.
Als je op dit moment denkt dat de manager begrip voor hem heeft getoond, dan heb je het mis. De volgende dag, toen Berling terugkeerde naar het kantoor, werd hij namelijk onmiddellijk door de baas naar huis gestuurd. De reden? Niet de paniekaanval zelf, maar het feit dat “hij de vreugde van zijn collega's had afgepakt door zich als een klein kind te gedragen”.
Ongelooflijk, nietwaar? En het ergste is dat Kevin na een paar dagen een e-mail ontving waarin het bedrijf hem liet weten dat hij zou worden ontslagen vanwege de gebeurtenissen van de vorige week. Dus besloot de werknemer juridische stappen te ondernemen en, na het bedrijf te hebben aangeklaagd, heeft de rechter besloten hem gelijk te geven. Vanwege de gezondheidsproblemen had het bedrijf niet zo drastisch moeten handelen, hoewel het ontslag volgens de bedrijfsvertegenwoordigers zou zijn plaatsgevonden omdat "de werkplek niet veilig was met hem".
Zo werd de voormalige werknemer gecompenseerd met maar liefst 450.000 dollar, een bedrag dat bedoeld was om zowel economische als morele ontberingen te dekken. Zijn verhaal ging al snel het web rond en leidde tot een brede discussie over kwesties die verband houden met werkplekken en de solidariteit die mensen zoals Kevin verdienen.
Wat vind jij?