Familie weigert 5 miljoen dollar om hun land niet te verkopen: "we gaan hier nooit weg" (+ VIDEO)
Bepaalde beelden kunnen ons in één oogopslag ongelooflijke en voorbeeldige verhalen vertellen. Denk aan een dichtbevolkte wijk in wat voor stad ook, een wijk waar de bebouwing enorm en omvangrijk is. Zou je er ooit aan denken om, tussen zoveel huizen die allemaal hetzelfde zijn, een grote groene ruimte te zien met een enkel gebouw in het midden?
Wacht om nee te antwoorden, want het verhaal dat we je gaan vertellen zal je ongelijk bewijzen. De hoofdrolspelers zijn leden van een Australische familie die in Sydney miljoenen hebben afgewezen om hun eigendom te houden. Ook al is het niet de eerste keer dat we dergelijke scènes zien, zijn de beelden die hun huis weergeven, echt fascinerend. Ben je klaar om meer te leren over dit voorbeeld van weerstand tegen beton?
via Daily Mail
Niet iedereen heeft het geluk om in een droomhuis te wonen en als dat wel zo is, wil je het absoluut niet verlaten. Zelfs niet voor een paar miljoen dollar. Een principe dat fundamenteel is voor de familie Zammit, die al jaren in The Ponds, in het westen van Sydney, woont. Hun eigendom is een familiebezit waar ze zo veel om geven dat ze hebben besloten zelfs het meest verleidelijke aanbod dat de bouwers op de onderhandelingstafel hebben gelegd, af te wijzen.
In feite werden rond het land en de villa van de Zammits tientallen eengezinswoningen gebouwd. Een enorme wijk die het aspect van dat gebied voor altijd veranderde en dat, voor de bouwers, exorbitante winsten opleverde. Alle oude buren van de Zammits zijn, ondanks aanbiedingen om hun land te kopen, verkocht of verhuisd. Maar zij niet.
7News Australia/Youtube Screenshot
Hun bezit was 10 jaar geleden bijna 5 miljoen dollar waard: het is dan ook niet moeilijk voor te stellen dat deze familie er tegenwoordig vergelijkbare of grotere bedragen uit zou kunnen halen. Bedenk dat de huizen op dat grote stuk land van meer dan 2 hectare de bouwers ongeveer 40 miljoen zou kunnen opleveren!
Toch zijn de Zammits er nog steeds, met hun huis omringd door een grasveld, om de rijen huizen die allemaal op elkaar lijken en aan elkaar vast zitten te "breken". Een symbolisch beeld, dat van het land dat ze bezitten, een waar verzet in een wereld waar verstedelijking vaak ongereguleerd en echt te massaal is. "We zijn een zeer gereserveerde familie - zeggen de Zammits - bouwers dromen als ze denken om het landgoed van ons te kopen, we zullen ons eigendom nooit verkopen".
“Ooit was er alleen landbouwgrond met rode bakstenen huizen en huisjes", zegt de 50-jarige Diane Zammit, die met haar man David en hun zoon in de beroemde villa woont. En de buren? Ze zouden niet gelukkiger kunnen zijn dat de categorische weigering om die grond te verkopen voor hen betekent dat ze een groene ruimte hebben om te bewonderen tussen vele huizen, een opening in het beton die zeker lucht en adem geeft.
Dus, terwijl agentschappen en bedrijven tevergeefs doorgaan met het aanbieden van geldbedragen aan de familie, blijven de Zammits onverbiddelijk, om de bouwhausse tegen te gaan in hun veerkrachtige "paleis" omgeven door groen dat zich onderscheidt van alle andere huizen.
Wat vind je van hun verhaal? Wat zou jij in hun plaats hebben gedaan?