Stel klaagt hun zoon aan omdat hij ze nog geen kleinkind heeft gegeven: “We willen schadevergoeding”
Elke ouder zou op een dag blij zijn om grootouder te worden: als de kinderen eenmaal volwassen zijn, is de emotionele ervaring van het hebben van kleinkinderen de volgende mijlpaal in het gezin om te bereiken. Niemand heeft echter de bevoegdheid om hierover te beslissen: de keuze is aan eventuele toekomstige ouders en de grootouders kunnen niets anders doen dan hun vingers kruisen, in de hoop dat hun wens ooit zal worden vervuld. Er zijn mensen die aandringen met veelgestelde vragen en mensen die discreter zijn, maar een paar in India heeft op zijn zachtst gezegd ongelooflijke tegenmaatregelen genomen.
Man en vrouw hebben hun zoon aangeklaagd omdat hij hun geen kleinkind had gegeven, en eisten ook een aanzienlijke schadevergoeding.
via Daily Mail
Sajneev Prasad is 61 jaar oud en getrouwd met Sadhana, die 57 jaar oud is. De twee hebben een zoon genaamd Shrey Sagar.
De twee ouders droegen de kosten van Shrey Sagar voor zijn opleiding als piloot in de Verenigde Staten, waarbij ze een groot bedrag moesten betalen.
In 2007 keerde de jongeman terug naar India en negen jaar later trouwde hij, via een gearrangeerd huwelijk, met Shubhangi. Bij die gelegenheid schonken Sajnev en Sadhana het pasgetrouwde stel een dure auto: een Audi ter waarde van $76.963. Bovendien betaalden ze een vijfsterrenhotel voor hun zoon en schoondochter, en gaven ze zelfs hun huwelijksreis in Thailand cadeau.
Wat gebeurde er daarna? Shrey, die als piloot in India werkt, woont niet bij zijn vrouw, een feit dat de woede van zijn ouders heeft gewekt, zozeer zelfs dat ze een verzoek hebben gedaan: de 323.735 dollar die ze aan hem hebben uitgegeven sinds ze hem op de wereld hebben gezet, terug te krijgen. Niet alleen dat: ze eisen ook een morele compensatie van 25 miljoen roepies oftewel 647.470 dollar.
De reden? “We hebben onze dromen opgegeven om hem op te voeden. Grootouder worden is de wens van elke ouder. We wachtten al jaren om opa en oma te worden. We probeerden onze zoon en zijn vrouw over te halen, maar ze schonken geen aandacht aan onze verzoeken. We zijn er kapot van dat we zullen overlijden zonder een kleinkind te zien”, zei Sadhana.
De twee klaagden vervolgens hun eigen zoon aan en in de bij de rechtbank ingediende verklaring schreef Sajneev: “Mijn zoon is zes jaar getrouwd, maar hij heeft nog geen plannen voor een baby. Als we tenminste een kleinkind hadden om tijd mee door te brengen, zou onze pijn draaglijk worden. We moesten ook een lening aangaan om ons huis te bouwen en nu zitten we in financiële moeilijkheden. Ook mentaal zijn we behoorlijk uitgeput omdat we alleen wonen."
De beschuldiging werd door de rechtbank van Haridwar afgedaan als "geestelijke pijn en intimidatie", daarom beschouwd als een geval van huiselijk geweld.
Het feit is het resultaat van een Indiaas cultureel erfgoed, volgens welke families uitbreiden met grootouders, ooms, tantes, neven, nichten en hun kinderen, die een grote gemeenschap creëren waarvan de leden samen of in aangrenzende woningen wonen. De dingen veranderen echter door de nieuwe generaties die, vanwege werkbehoeften, besluiten weg te gaan uit het gezin van herkomst.
Een verandering die de oude generatie moeilijk kan accepteren.