Alleenstaande moeder vertelt over omgaan met de boosheid van haar dochter op Tik Tok: "Een ferme maar vriendelijke benadering"

Janine image
door Janine

31 Mei 2022

Alleenstaande moeder vertelt over omgaan met de boosheid van haar dochter op Tik Tok: "Een ferme maar vriendelijke benadering"

Met ervaring en groei verwerf je geleidelijk het vermogen om je emoties te begrijpen, te analyseren en te beheersen. Een gave die, als ze op jonge leeftijd verworven wordt, verschillende problemen zou kunnen vermijden als je eenmaal volwassen bent. Kinderen hebben een ontwikkelende geest en is als zodanig vormbaar en beïnvloedbaar: dit is de reden waarom sommige lessen een bres kunnen slaan en de persoon kunnen vormen die volwassen zal worden.

De moeilijkste emotie om te beheersen, in elke levensfase, is woede: veel hangt ook af van de aard en persoonlijkheid, maar een moeder, ‘parent coach’, deelde een video op TikTok waarin ze uitlegt hoe dit gevoel bij je kinderen onschadelijk wordt gemaakt.

via The Sun

destini.ann/TikTok

destini.ann/TikTok

Destini Ann, zo heet de vrouw, heeft haar mening over hoe je je als ouder moet gedragen als je boos bent op je kinderen die, in hun eigen woede, weigeren te luisteren.

De alleenstaande moeder neemt een vriendelijke benadering aan en stelt haar kleine meisje een gerichte vraag die effectief is gebleken.

In de video, die miljoenen views heeft verzameld, vertelt Destini hoe ze handelt als haar dochter woedend is en met voorwerpen begint te gooien of met deuren slaat. Boos worden betekent volgens haar niet dat je een slecht mens bent, maar het is wel belangrijk om deze negatieve emotie te leren beheersen en te herkennen.

Als ze merkt dat de woede van het kind escaleert, bukt Ann om haar in de ogen te kijken en vraagt ​​op vriendelijke maar ferme toon: “Wat probeert je woede je te vertellen?”

destini.ann/TikTok

Deze zin is volgens Destini nuttig om kinderen te laten begrijpen dat woede de boodschap met zich meebrengt dat er op dat moment iets mis is: een behoefte waar niet aan is voldaan, een overschreden limiet die je moet kunnen uiten en communiceren, aangezien een ouder niet altijd kan weten wat het echte probleem is.

Met die vraag kun je het kind uitnodigen om zijn ongemak in woorden uit te drukken, het gevoel te beargumenteren in plaats van te schreeuwen, zodat mama en papa het kunnen begrijpen en helpen.

“Toon empathie als ze niet kunnen verwoorden waarom ze boos zijn. Bijvoorbeeld: ‘Ik vraag me af of je boos bent omdat we niet naar de winkel konden. Is dat het?’ Herinner de kinderen eraan dat hun woede veilig is bij jou en dat je ze kunt helpen wanneer ze er klaar voor zijn", vertelde Destini.

Alleenstaande moeder vertelt over omgaan met de boosheid van haar dochter op Tik Tok: "Een ferme maar vriendelijke benadering" - 3

Volgens de vrouw is er geen definitief standaardgedrag voor elke situatie. Deze methode, met haar dochter, is niet onfeilbaar.

“Ik denk dat wat in de meeste gevallen werkt, mededogen en nieuwsgierigheid is. Mededogen stelt me ​​in staat om haar met respect en vriendelijkheid te behandelen en nieuwsgierigheid stelt me ​​in staat om haar woede te benaderen zonder oordeel."

In de clip legt Ann de verschillende stadia van haar aanpak uit: wacht voordat je de vraag stelt tot het kind een beetje gekalmeerd is. “Ik wacht. Ik herinner mezelf eraan dat haar woede geen noodgeval is. Ik zit zwijgend bij haar en herinner haar aan mijn aanwezigheid, met zinnen als 'je bent veilig' of 'ik begrijp het' of 'ik ben hier.' Dan, als ze kalmeert en haar gedachten helderder zijn, bespreken we wat er onder die woede zit."

Wat vind je van het advies van deze moeder?