Autonome anti-ontbossing drones uitgevonden: ze lanceren zaden die tot 40.000 bomen per dag kunnen planten
De klimaatcrisis brengt een reeks problemen met zich mee die niet meer kunnen worden genegeerd, zoals ooit gebeurde. Een daarvan is het verlies aan biodiversiteit, oftewel de toestand waarin de variëteit en variabiliteit van levende organismen en van alle daarmee samenhangende ecologische systemen ontbreekt. Om dit probleem op te lossen, heeft AirSeed, een technologie die gericht is op het bestrijden van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit, drones gemaakt, uitgerust met kunstmatige intelligentie, die in staat zijn zaden te verspreiden die bedacht zijn om in de grond te worden geschoten.
Elke drone kan meer dan 40.000 zaaddozen per dag planten, autonoom vliegend. Laten we eens kijken wat het is.
via Euronews
YouTube Screenshot / AirSeed Technologies
Het bestrijden van klimaatverandering en biodiversiteit is een van de doelen van AirSeed. Het is een Australische start-up die drones heeft ontworpen die zaden kunnen lanceren die het leven zouden geven aan 40.000 bomen per dag, om ontbossing tegen te gaan.
De nieuwe technologie combineert kunstmatige intelligentie met zaaddozen die zijn ontworpen om van bovenaf in de grond te worden geschoten. Het bedrijf beweert dat de methode 25 keer sneller zou werken dan traditionele methoden.
"De gepatenteerde zaaddozen zijn een goedkope, low-impact oplossing voor herbebossing van inheemse soorten en bieden tal van voedingsstoffen, mineralen en andere aanvullende toevoegingen, allemaal noodzakelijk voor de ontwikkeling van zaailingen, maar zijn mogelijk niet in overvloed beschikbaar in de grond": dit is op de site van het bedrijf te lezen.
YouTube Screenshot / AirSeed Technologies
De door AirSeed ontworpen drones vliegen autonoom in slechts twee stappen: de eerste vluchtronde wordt uitgevoerd om de plantensoorten op de site te identificeren en een optimale plant te creëren, terwijl de tweede wordt gebruikt om de zaden direct in de grond te schieten.
Met de eerste gegevens worden nauwkeurige vliegplannen opgesteld die de drones kunnen volgen. Zodra alle zaden zijn geplant, blijven de onderzoekers drones gebruiken om zaden te planten om veranderingen in de tijd te detecteren en te evalueren, boomkruinen te tellen en de biomassa te berekenen.
"Dit helpt om de groeipercentages en uiteindelijk het succes van het herbebossings-/herbegroeiingsproject nauwkeurig te volgen en te rapporteren", voegt de website van het bedrijf toe.
Ongelooflijk, nietwaar?