Rechtenstudent schrijft kleine notities op zijn pennen om het examen te halen, de docent: "Een waar meesterwerk!"
Iedereen is wel eens in zijn leven naar school of de universiteit gegaan zonder goed gestudeerd te hebben. In die gevallen wordt altijd gezocht naar een methode om daaraan te ontsnappen en de toets goed af te leggen. Vaak komt het echter ook voor dat je hebt gestudeerd, maar je niets herinnert, in dat geval besluiten veel studenten hun toevlucht te nemen tot hulpmiddelen waarmee ze het examen kunnen halen, de meest gebruikte en bekende zijn de briefjes waarop ze formules, notities of definities schrijven. Het belangrijkste is om niet ontdekt te worden.
Deze rechtenstudent heeft echter een nog ingenieuzere en veel minder opvallende manier gevonden om de tests te doorstaan: alle aantekeningen op pennen te schrijven.
via Metro
De moeilijkste examens om te halen als je wilt afstuderen in de jurisprudentie zijn die van de rechten. Het maakt niet uit hoe voorbereid je bent of hoeveel je gestudeerd hebt, er is altijd iets dat je vergeet, dat je je niet herinnert. Juist om deze reden, om zekerder te zijn, nemen sommige mensen hun toevlucht tot spiekbriefjes, maar deze kunnen worden ontdekt, dus waarom zou je de aantekeningen niet rechtstreeks op de pennen schrijven?
Een universiteitsprofessor plaatste op haar Twitter-pagina een foto met pennen, waarop alle aantekeningen waren geschreven om het examen goed te doorstaan: "in mijn kantoor vond ik dit universiteitsrelikwie dat we in beslag hadden genomen, tijdens een examen bij een student, een paar jaar geleden. Procesrecht op bic-pennen. Een waar meesterwerk, wat een kunst!". Een werkelijk geniale manier om te kopiëren, maar zal hij de test hebben doorstaan?
Een gebruiker antwoordde dat hij degene kent die dit kleine meesterwerk heeft gemaakt en legde uit hoe hij het deed. "De kunstenaar" heeft het grafiet van een mechanisch potlood vervangen door een naald, op zo'n manier dat het een veel handzamer handvat heeft en heeft al zijn aantekeningen op het plastic van de pennen gegraveerd.
Op deze manier was het tijdens de opdracht voldoende om een blik op een van de pennen te werpen om meteen het juiste antwoord te vinden, jammer dat het werd ontdekt en de docent in bezit is gekomen van zijn werk.
Wie weet hoe lang hij er over heeft gedaan… misschien had hij er korter en met betere resultaten over gedaan als had gestudeerd, in plaats van de pennen te graveren.
Wat vind jij?