Fotovoltaïsche panelen op het balkon: de oplossing van dit bedrijf voor economische onafhankelijkheid
Zelfvoorziening op het gebied van energie is een doel dat al decennia wordt nagestreefd. Wetenschappelijk onderzoek op dit gebied boekt veel vooruitgang en probeert op alle mogelijke manieren individuen in staat te stellen zelf energie te produceren. Een fundamentele rol is ingenomen door fotovoltaïsche panelen. Niet iedereen heeft echter genoeg ruimte om ze te installeren. Meestal worden deze in de tuin of op de daken geplaatst, maar hoe kunnen degenen die deze mogelijkheden niet hebben, dat doen?
Precies om deze reden heeft een Duits bedrijf ervoor gekozen om iedereen te helpen die weinig ruimte beschikbaar heeft, en zo fotovoltaïsche panelen voor balkons te creëren. Laten we eens kijken hoe ze werken.
via Pv Magazine
Het bedrijf dat tot deze innovatie heeft geleid, is de Duitse startup We Do Solar. Fotovoltaïsche panelen zijn systemen die de zonnestralen opvangen en omzetten in elektriciteit. Het balkonsysteem is echter veel kleiner en handiger dan de klassieke en ze maken via een stekker direct verbinding met het thuisnetwerk.
We Do Solar heeft een set panelen samengesteld bestaande uit flexibele modules met een totaal gewicht van 1,6 kg, die mensen zelf op hun balkon kunnen installeren (voor montage moet je dit altijd aanvragen bij je gemeente waar je woont).
Helaas zijn deze balkonsystemen te klein om de volledige energiebehoefte van het huis te dekken, maar desondanks kunnen ze tal van voordelen bieden.
Deze panelen kunnen echter, ondanks hun kleine formaat, toch bijdragen aan het verminderen van het elektriciteitsverbruik, waardoor gebruikers steeds meer naar zelfvoorziening op het gebied van energie worden gedreven. Op deze manier kun je besparen op de rekeningen. Er is dan ook berekend dat de besparing rond de 25% ligt.
Deze uitvinding helpt mensen niet alleen om kosten te besparen, maar is voor velen ook de perfecte gelegenheid om hun eigen schone elektriciteit op te wekken. Bovendien kun je ze door hun gewicht ook zelf installeren zonder hulp aan experts te hoeven vragen.
Denk je dat het mogelijk zal zijn om steeds weer nieuwe manieren te vinden om zelfvoorzienend te zijn vanuit energieoogpunt?