De pastoor weigert het meisje te dopen: "de ouders leven in zonde"
Vaak gebeurt het dat gezinnen een referentiekerk hebben en hun eigen vertrouwde pastoor, zozeer zelfs dat ze willen dat hij alle functies van de familie viert, van doopsel tot huwelijk, tot de communie.
In feite willen ouders vaak dat hun kinderen de sacramenten ontvangen in de kerk waar zij ze hebben ontvangen. Op deze manier wordt een soort traditie gecreëerd en gekoesterd.
Dit meisje wilde dat de pastoor van haar kerk haar dochter doopte, maar hij weigerde. Wat was echter de reden voor deze weigering? Laten we het uitzoeken
via Wlbt
Dit jonge 18-jarige meisje heet Kamri McLendon en heeft samen met haar partner Tristan Mcphail een dochtertje gekregen. Ze wilden allebei dat ze gedoopt zou worden door de pastoor van de kerk, waar zij en hun families al jaren naar toe gaan, maar hij verzette zich daartegen. Nu moet het stel dus noodgedwongen op zoek naar een alternatief.
De predikant rechtvaardigde zijn weigering en baseerde zich op het feit dat de ouders van het meisje "in zonde leven", dat wil zeggen dat ze een dochter hebben zonder getrouwd te zijn. De vrouw wilde via een post op haar Facebook-pagina haar verhaal vertellen en onderstreepte dat de pastoor al op de hoogte was van de situatie en dat hij aanvankelijk had aanvaard om de functie uit te voeren, maar toen plotseling en zonder uitleg van gedachten veranderde.
Vervolgens besloot de eerwaarde de vrouw een brief te sturen waarin hij uitlegde dat zijn keuze wordt ingegeven door het feit dat als hij ermee instemt het meisje te dopen, hij een slecht voorbeeld zou zijn voor andere jonge mensen, omdat "de doop een verbond is tussen God en de ouders." Deze laatsten beloven hem hun kind op te voeden in het christelijk geloof, met alles wat daarbij komt kijken. Op dit moment schendt u dit echter. Ik kan op dit moment naar eer en geweten deze ceremonie niet uitvoeren".
Kamri's reactie liet echter niet lang op zich wachten. "Ik ben de eerste om toe te geven dat ik gezondigd heb, maar het lijkt me niet juist om ons niet toe te staan mijn dochter te dopen". Volgens het meisje vertegenwoordigt deze keuze van de pastoor de reden waarom haar leeftijdsgenoten afstand nemen van religie. Bovendien vindt ze dat de pastoor haar meteen had moeten vertellen dat hij niet van plan was het sacrament te vieren.
Nu is het jonge stel genoodzaakt een nieuwe kerk te vinden, waar ze hun dochter kunnen dopen.
Wat vind jij hiervan?