Deze vrouw lijkt in 1938 op haar mobiele telefoon te praten: is dit het bewijs dat je in de tijd kunt reizen?
Tijdreizen is een thema dat de mens misschien altijd heeft vergezeld; wie heeft er nooit aan gedacht hoe leuk het zou zijn om terug te kunnen gaan naar een bepaald historisch tijdperk, waarvan je een hartstochtelijke bewonderaar bent? Of misschien heb je gedroomd hoe de min of meer verre toekomst zal zijn? Sommigen zouden willen dat ze terug konden keren naar het verleden om iets te corrigeren dat fout is gegaan in hun leven. Kortom, we hebben ons altijd aangetrokken gevoeld tot deze mogelijkheid en talrijke mythen, zoals die van Merlijn de tovenaar, of romans zoals “De Tijdmachine” van Wells, die hiervan getuigen. Om nog maar te zwijgen van de talloze films: denk maar aan het beroemde "Back to the future" of "Déjà vu".
Maar zal het ooit mogelijk zijn om door de tijd te reizen? Iemand zei van wel, waardoor het debat werd gestart en het bewijs presenteerde.
via Mirror
John Wacky's World News/YouTube
Op beelden uit 1938 is te zien hoe mensen richting de camera wandelen als ze uit een hek lopen. Onder hen heeft een vrouw een hand dicht bij haar oor die ze laat zakken net voordat de film eindigt, en het lijkt alsof ze een zwart voorwerp vasthoudt ter grootte van een hand, zoals moderne smartphones. Er waren velen die beweerden dat de vrouw duidelijk in gesprek was op haar mobiele telefoon, terwijl evenveel tegenstanders hard moesten lachen en beweerden dat de hele film slechts een fotomontage was die recent was gemaakt. Iemand zei dat de hand van de vrouw niets vasthoudt en dat de schijnbare aanwezigheid van de mobiele telefoon niets anders is dan een optische illusie.
Maar het mysterie lijkt voorbestemd om zich uit te breiden, vooral na de verklaring van Youtuber PlanetCheck, die in een reactie op de video stelt dat de vrouw in kwestie zijn overgrootmoeder is die daadwerkelijk een mobiele telefoon gebruikt.
Volgens de opmerking van de gebruiker werkte zijn overgrootmoeder namelijk voor de industriële gigant Dupont in de fabriek van Leominster in Massachussetts. "Dupont had een afdeling telefooncommunicatie in de fabriek, ze waren aan het experimenteren met draadloze telefoons", schrijft de gebruiker. "Mijn overgrootmoeder Gertrude praat met een van de wetenschappers die een andere draadloze telefoon vasthoudt die zich rechts van haar bevindt terwijl ze loopt." Het is niet de eerste keer dat het nieuws over de aanwezigheid van mobiele telefoons in reproducties uit het verleden wordt verspreid: smartphones en andere moderne technologische hulpmiddelen zijn ook te zien in oudere werken, bijvoorbeeld op een schilderij uit 1600 of zelfs op hiërogliefen.
De realiteit is dat dit weer een ander verhaal is dat tal van tegenstrijdigheden vertoont, in de eerste plaats de onmogelijkheid om vast te stellen dat de vrouw daadwerkelijk een voorwerp in haar hand heeft. Is het bovendien mogelijk dat niemand in de buurt van de vrouw het vreemd vindt dat ze tegen zichzelf praat of zo'n ongewoon voorwerp in haar hand houdt? Tenslotte, waarom zou een grote industrie zo'n belangrijke technologie door een eenvoudige werknemer laten testen?
De lezers mogen hun (niet al te zware) oordeel vellen.