"We komen uit 2027 en we weten dat er geen leven meer op aarde zal zijn: we zullen het jullie bewijzen”
Een van de grootste mysteries van de mensheid is tijd en zijn constante en onverbiddelijke verloop. Iedereen in zijn bestaan wil terug naar het verleden om iets in zijn leven te kunnen veranderen of een sprong in de toekomst te maken om te zien wat er gaat gebeuren. Dit verlangen kwam tot uiting in de film "Back to the Future" van Robert Zemeckis, waarin je dankzij een auto gemaakt door een wetenschapper door de tijd kunt reizen. Maar dit is slechts fictie.
Blijkbaar beweren de hoofdrolspelers van het verhaal, dat we gaan vertellen, echter uit 2027 te komen en dat er binnenkort geen leven meer op aarde zal zijn.
via socmia/TikTok
Javier en Maria zijn twee mysterieuze “tijdreizigers” die op sociale media bekend staan onder het pseudoniem socmia. Op hun TikTok-kanaal delen ze video's waarin ze hun verhaal vertellen en de hele mensheid waarschuwen voor hun toekomst. De twee laten nooit hun gezicht zien, ze filmen zichzelf altijd van achteren met een capuchon die hun hoofd bedekt. In de clips zie je altijd een personage alleen lopen op bepaalde plekken. Het doel is om aan te tonen dat er geen enkele vorm van leven meer is op aarde.
De twee lijken in 2027 vast te zitten en zijn de enige levende wezens, ze zijn elkaars gezelschap.
Maria beweert een wetenschapper te zijn en legde uit dat ze deel uitmaakt van hetzelfde project als Javier: "Ik ben hier verschenen, maar ik weet niet waarom ik probeer uit te leggen wat er is gebeurd. Er valt nog veel te begrijpen, maar ik heb besloten om de huidige situatie te veranderen. Ik probeer een oplossing te vinden".
De meeste gebruikers geloven de video's en de woorden van de twee mysterieuze tijdreizigers niet, zozeer zelfs dat er talloze mensen zijn die commentaar hebben gegeven onder hun clips, en onderstrepen dat een persoon die alleen op gesloten plaatsen rondloopt niets bewijst, om geloofwaardig te zijn, zouden ze de plaatsen die gewoonlijk vol mensen zijn moeten laten zien. "Deze video's bewijzen niets, waar is de supermarkt, waar zijn de straten? Zelfs de datum in de krant zou voldoende zijn", "als er niemand is, waarom draag je dan goedkope schoenen en niet een duurder kledingstuk? Je hoeft het toch niet te betalen”.
Vind je hun verhaal geloofwaardig?