Deze instelling stelt je in staat om je lichaam na de dood tientallen jaren te bevriezen
Eeuwig kunnen leven is een ambitie van velen, maar niemand is er nog in geslaagd om te bereiken. Hoewel het doel van onsterfelijkheid nog niet is bereikt, bestaat de mogelijkheid om het lichaam te conserveren als het niet meer leeft, in de hoop dat het in de toekomst nieuw leven zal worden ingeblazen, wanneer de technologie nieuwe manieren heeft bedacht om ons “terug te laten keren.” Een man heeft gezegd dat hij na zijn dood enkele duizenden dollars zal uitgeven om zijn lichaam te bevriezen, in het vertrouwen dat hij over ongeveer een eeuw weer zal kunnen leven.
via OE24
De man in kwestie is Dennis Kowalski, president van het Cryonics Institute in Wisconsin, in Amerika, dat zich bezighoudt met het invriezen van lichamen na de dood en dat momenteel meer dan 200 lichamen in cryonisme huisvest. Kowalski zegt dat hij van plan is 28.000 dollar uit te geven om zijn lichaam na zijn dood cryogeen te bewaren. "Mijn gevoel zegt me dat we over honderd jaar misschien de technologie hebben om iemand weer tot leven te wekken, maar niemand kent de toekomst en het is onmogelijk om het zeker te weten. Je hebt niets te verliezen door je lichaam na het leven te bewaren, maar potentieel alles te winnen”, verklaarde hij.
Maar hoe werkt cryonisme? De praktijk bestaat erin overleden menselijke of dierlijke lichamen gedurende tientallen jaren bij zeer lage temperaturen te bewaren, waarbij hun weefsels zelfs eeuwenlang worden bewaard, in de hoop dat de wetenschap een manier zal vinden om ze weer tot leven te wekken.
Na het overlijden van de persoon begint het personeel met de cryogene conservering: in de eerste fase wordt de lichaamstemperatuur verlaagd tussen 10°C en 0°C en worden de circulatie en de ademhaling mechanisch hersteld. In de tweede fase wordt het bloed van de proefpersoon echter uit het lichaam verwijderd, terwijl een hoog percentage van het water wordt vervangen door een cryoprotectant, een soort antivries. Vervolgens wordt de patiënt op een temperatuur van ongeveer -120°C gebracht.
Mocht hij op een dag worden gereanimeerd, dan wordt hij weer opgewarmd, wordt de cryoprotectant verwijderd, worden de ziekten genezen en worden de weefsels hersteld, waardoor hij er als herboren uitziet.
Er zijn verschillende klinieken in de wereld, waar de techniek pas kan worden beoefend na de medische verificatie en aangifte van het overlijden en waar elk jaar steeds meer mensen naar toe gaan.
"Zoals ik het zie, 100 jaar geleden, toen iemands hart stopte, was het gewoon zo. De technologie was niet geavanceerd genoeg om het weer te laten kloppen”, zei Kowalski. "Door de jaren heen hebben we echter geleerd dat het mogelijk is om iemands hart handmatig te bedienen door middel van reanimatie of hartdefibrillatie. Iets wat ooit onmogelijk was, is tegenwoordig routine geworden."
Volgens de wetenschap ondersteunt cryonisme, dat nog geen erkende procedure is in de medische gemeenschap, de gedachte dat een wettelijk overleden persoon niet onomkeerbaar is overleden. De directeur zei dat zijn vrouw en hun drie kinderen zich ook hebben aangemeld voor de procedure: "Ik heb er met ze over gesproken en ze zijn het erover eens dat de kans om wakker te worden, ook al is die klein, de moeite waard is. Ze zijn ook behoorlijk optimistisch over de toekomst."
Zou jij deze procedure willen ondergaan? Geloof je dat de technologie van de toekomst zo geavanceerd kan zijn dat ze ons weer tot leven kan wekken?